Μακρόν: Καταδικάζω τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας – Εκφράζω τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων

Μακρόν: Καταδικάζω τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας – Εκφράζω τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων

Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών - μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές [της Τουρκίας] πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο», δήλωσε

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος των εργασιών της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας κατά της Ελλάδας.

«Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της», δήλωσε ο Μακρόν. 

«Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα».

Μητσοτάκης σε Σολτς: «Δεν νοείται η τακτική ίσων αποστάσεων»

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας ότι «εκβιασμοί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί».

«Ζήτησα εφ’ όσον η Τουρκία συνεχίσει την ίδια τακτική να συζητηθεί το ζήτημα στην Τακτική Σύνοδο του Ιουνίου και να υπάρξει και ρητή αναφορά στα συμπεράσματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ανέφερε: «Είχαμε μία πολύ φιλική κουβέντα με τον καγκελάριο, τού εξήγησα πως δεν νοείται η τακτική ίσων αποστάσεων, ιδίως από μία χώρα, που έχει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Ο Καγκελάριος αντελήφθη την έκταση του προβλήματος. Ο χάρτης της γαλάζιας πατρίδας είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Τουρκία μας απειλεί» συμπλήρωσε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή