Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στεκόμαστε δίπλα στην «τουρκική μειονότητα» της Θράκης

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Στεκόμαστε δίπλα στην «τουρκική μειονότητα» της Θράκης

Λίγα 24ωρα αφότου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μίλησε για «τουρκική μειονότητα» της Θράκης, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση περί του θέματος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, λίγα 24ωρα αφότου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, είχε τοποθετηθεί για το θέμα στην τουρκική τηλεόραση.

Σε ανάρτηση στο Twitter, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις»

«Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες», σημειώνει αναφερόμενο σε πρόσφατες απειλές που κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο κ. Ζεϊμπέκ.

Την ανάρτηση συνοδεύει ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Οι δηλώσεις Ζεϊμπέκ και η αντίδραση της Ν.Δ.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πριν λίγες μέρες συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι «A Haber», όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν ανησυχούμε δεν φοβόμαστε.Εμείς στον δίκαιο μας αγώνα θα συνεχίζουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού μας, της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μεγάλη ένταση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και «τεταμένη ατμόσφαιρα» αναφορικά με την εκλογή του ψευδομουφτή στην Ξάνθη, ενώ μίλησε και για τις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος στο παρελθόν από τη Χρυσή Αυγή. Eπιπροσθέτως, ο κ. Ζειμπέκ κατήγγειλε ότι πρόσφατα Έλληνας πολίτης απείλησε να τον σκοτώσει κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του κόμματος και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου σε ανάρτηση του την οποία συνοδεύει και από το σχετικό βίντεο σημειώνει:

«Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεΐμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: «Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας». Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή