Υπουργείο Αμυνας Τουρκίας: «Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Κύπρο χωρίς υποχωρήσεις»

Υπουργείο Αμυνας Τουρκίας: «Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Κύπρο χωρίς υποχωρήσεις»

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και της ΤΔΒΚ, δίχως υποχωρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας Ζεκί Ακτούρκ.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και της ΤΔΒΚ, δίχως υποχωρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας Ζεκί Ακτούρκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Τουρκία «είναι υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, στο πνεύμα της συμμαχίας, με ειρηνικό τρόπο, με αμοιβαίο σεβασμό και διάλογο».

«Στη Σύνοδο του Βίλνιους ο υπουργός μας είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του η οποία ήταν θετική και παραγωγική», δήλωσε ο κ. Ακτούρκ, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Νίκος Δένδιας και Γιασάρ Γκιουλέρ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα.

«Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της θετικής ατζέντας μεταξύ των δυο χωρών και η διατήρηση των ανοικτών διαύλων διαλόγου και επικυρώθηκε η συμφωνία της επανέναρξης των συζητήσεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», συνέχισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΘΑ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κύπρο, ο κ. Ακτούρκ είπε: «Στα πλαίσια των συμφωνιών εγγυήσεων και συμμαχίας, είμαστε δίπλα στα αδέλφια μας στην Κύπρο, όπως και στο παρελθόν. Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα, στα πλαίσια των νόμιμων δικαιωμάτων της που προκύπτουν απο το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, θα συνεχίσει να είναι η εγγύηση της ειρήνης, ηρεμίας και ασφάλειας στην Κύπρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT