Συνάντηση Μητσοτάκη με Κορεάτες επιχειρηματίες

Συνάντηση Μητσοτάκη με Κορεάτες επιχειρηματίες

Η Δημοκρατία της Κορέας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με περίπτερο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στρατηγικό στόχο την ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με την Κορέα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών της χώρας, στο πλαίσιο ανοίγματος της ελληνικής οικονομίας προς την Ασία.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές διερεύνησαν τα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση, την απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην πολιτική προστασία.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης ζητήματα σχετικά με την ψηφιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών καθώς και η τουριστική ανάπτυξη, ενώ επισημάνθηκε πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη για την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης, ιδίως όσο αυξάνεται η υιοθέτηση νέων καυσίμων όπως το υδρογόνο.

Επιπλέον, διερευνήθηκε η δυνατότητα προσέλκυσης επισκεπτών από την Κορέα στην Ελλάδα και απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών, με παράλληλη αξιοποίηση του γεγονότος ότι η Κορέα διαθέτει μία από τις πλέον παραγωγικές ψυχαγωγικές βιομηχανίες στον κόσμο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα που αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, προσελκύει μεγάλο όγκο άμεσων ξένων επενδύσεων και διαθέτει υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στο άμεσο μέλλον, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η Δημοκρατία της Κορέας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά με περίπτερο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Κορεάτες επιχειρηματίες-1
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κορεάτικη αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κορέας και πρόεδρο του SK Group, Chey Taewon, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο για την Καινοτομία του SK Group, Yoosuk Kim, τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hyundai Heavy Industries, Ka Sam Hyun, τον πρόεδρο των Hanwha Aerospace και Hanwha Foundation of Culture, Shin Hyun Woo, τον αντιπρόεδρο της Hyundai Motor Europe, Kim Yong Jin, τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορέας, Lee Seong Woo και τον αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή Επιχειρήσεων της Export-Import Bank of Korea, Kwon Woo Seog. Στη σύσκεψη έλαβε μέρος επίσης ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Lee Jung Il.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από την ελληνική πλευρά, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού πρέσβης Αννα-Μαρία Μπούρα, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT