Τούρκος ΥΠΕΣ: Επικοινωνία Αθήνας – Αγκυρας μέσω Whatsapp για το μεταναστευτικό

Τούρκος ΥΠΕΣ: Επικοινωνία Αθήνας – Αγκυρας μέσω Whatsapp για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκιας, Αλί Γερλίκαγια, δήλωσε ότι υπάρχουν ομάδες Whatsapp μέσω των οποίων συνομιλεί με την ελληνική πλευρά, με στόχο την ασφάλεια των συνόρων και την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης 

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εσωτερικων της Τουρκιας, Αλί Γερλίκαγια, υπογράμμισε ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ελληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων και την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΣ δήλωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Καλίν Στογιάνοφ θα μεταβεί στην Τουρκία στις 10 Οκτωβρίου, ενώ η ημερομηνία άφιξης του Ελληνα υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, δεν έχει ακόμη καθοριστεί, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά.

Ο υπουργός Εσωτερικων της Τουρκιας, Αλί Γερλίκαγια, δήλωσε μάλιστα ότι έχουν, μαζί με τον Ελληνα υπουργό Μετανάστευσης, ομάδες Whatsapp μέσω των οποίων συνομιλούν.  

«Η συνεργασία μας με τον Ελληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών είναι ισχυρή. Λέμε ότι δεν θα γίνουν δεκτοί παράτυποι μετανάστες από εμάς προς τα εκεί ή από εκεί προς εμάς από ξηράς. Οι ακτοφυλακές των χωρών είναι επίσης σε επαφή όσον αφορά τη θάλασσα. Πιστεύουμε ότι όταν τα χερσαία σύνορα διατηρούνται ασφαλή, υπάρχει ροπή προς τη θάλασσα. Θα βελτιώσουμε τη συνεργασία και εκεί. Οι συνεργάτες μας βρίσκονται σε συνομιλίες με τους ομολόγους τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT