Αρχηγός CDU: Εκανα λάθος για το Grexit

Αρχηγός CDU: Εκανα λάθος για το Grexit

Σε συζήτηση με τον Κ. Μητσοτάκη, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος παραδέχθηκε ότι αμφέβαλε για την ορθότητα της απόφασης να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μια διαφορετική χώρα εξέφρασαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Κόνραντ Ανετανάουερ», Νόρμπερτ Λάμερτ, αλλά και ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Φρίντριχ Μερτς.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης, με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη – Ενα νέο κεφάλαιο με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρθηκαν στην οικονομική και πολιτική πρόοδο που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας.

Σημείωσαν δε ότι η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων επενδυτικός προορισμός και ένας ισχυρός πυλώνας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο κ. Μερτς παραδέχθηκε ότι είχε αμφιβολίες σχετικά με την ορθότητα της απόφασης να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δήλωσε ωστόσο ότι, εκ των υστέρων, έκανε λάθος και συνεχάρη όσους αποφάσισαν κατά του Grexit.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, κάλεσε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ζημίωνε ιδιαίτερα τη χώρα του.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Αγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή