Υπουργός Aμυνας Toυρκίας: «Πολύ θετικές» οι συνομιλίες με την Ελλάδα

Υπουργός Aμυνας Toυρκίας: «Πολύ θετικές» οι συνομιλίες με την Ελλάδα

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, από την πορεία των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τις οποίες χαρακτήρισε «αρκετά θετικές».

«H συνάντηση για τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) πήγε ιδιαίτερα καλά. Ολοκληρώθηκε. Τώρα θα πάμε εμείς στην Ελλάδα» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Aμυνας.

«Μετά την επίσκεψη του προέδρου μας (στην Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση. Θα μιλήσουμε μαζί τους, θα συμφωνήσουμε και θα κανονίσουμε τις ημερομηνίες» διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν, καταρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά θα καθορίσει την ημερομηνία της νέας συνάντησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT