Μητσοτάκης και Τουσκ υπογράφουν την επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας Φον ντερ Λάιεν για την Κομισιόν

Μητσοτάκης και Τουσκ υπογράφουν την επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας Φον ντερ Λάιεν για την Κομισιόν

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Πολωνίας υπογράφουν, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την κοινή επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία διεκδικεί μια νέα θητεία στην προεδρία της Κομισιόν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, υπογράφουν, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), την κοινή επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία διεκδικεί μια νέα θητεία στην προεδρία της Κομισιόν.

«Ο φίλος μου, Ντόναλντ Τουσκ, και εγώ έχουμε την τιμή να προτείνουμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως υποψήφια του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι σταθερά αφοσιωμένη στην προώθηση των κοινών μας αξιών και στην προστασία της ενότητας και της αλληλεγγύης της Ευρώπης. Εχει την εμπιστοσύνη μας», σημειώνει ο Ελληνας πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο δίκτυο X/Twitter.

Στην επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του σημειώνουν: «Εκ μέρους της Πλατφόρμας Πολιτών και της Νέας Δημοκρατίας, προτείνουμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως επικεφαλής υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα δύο κόμματά μας αναγνωρίζουν την ηγετική της ικανότητα, το βαθύ αίσθημα δέσμευσης και την αποφασιστικότητά της κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας της. Από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 και την εξασφάλιση κοινών εμβολιασμών για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες έως την ιστορική συμφωνία για τη διευκόλυνση ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπήρξε διαχειριστής των κοινών ευρωπαϊκών αξιών μας, διασφαλίζοντας την αλληλεγγύη και την ενότητα σε ολόκληρη την ήπειρό μας, ιδίως απέναντι στις προκλήσεις που έφερε η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Η Πλατφόρμα Πολιτών και η Νέα Δημοκρατία είναι βέβαιες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται και πάλι σε σταθερά και ικανά χέρια για τον επόμενο θεσμικό κύκλο με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο τιμόνι της.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή