Ομέρ Τσελίκ για ελληνοτουρκικά: Με τα θαλάσσια πάρκα η Ελλάδα «σαμποτάρει την εξομάλυνση»

Ομέρ Τσελίκ για ελληνοτουρκικά: Με τα θαλάσσια πάρκα η Ελλάδα «σαμποτάρει την εξομάλυνση»

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την προσέγγιση των θαλάσσιων πάρκων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεθνής Διάσκεψη «Our Ocean Conference», που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, και τα σχέδια της Ελλάδας για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο, συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας.

Αναφερόμενος στο εν λόγω θέμα, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δήλωσε σήμερα ότι «πρόκειται για μια κατάσταση που σαμποτάρει τη διαδικασία εξομάλυνσης» στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Τσελίκ δήλωσε, πιο συγκεκριμένα, ότι «υπήρχε μια πολιτική ομαλοποίησης ανάμεσα σε εμάς και την Ελλάδα» που «πήγε με πολύ καλό ρυθμό μετά την επίσκεψη» του κ. Ερντογάν στην Αθήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσελίκ, «την ώρα που συνεχίζονταν με έναν όμορφο τρόπο όλες αυτές οι προσπάθειες εξομάλυνσης, υπήρξε ένα ανησυχητικό βήμα στις 16-17 Απριλίου όταν η Ελλάδα, διοργανώνοντας ένα συνέδριο για τους “ωκεανούς”, προσεγγίσε μια στάση ανακήρυξης δύο περιοχών ως θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο».  

«Εκτιμούμε ότι η ανακήρυξη των θαλάσσιων πάρκων αποτελεί αναμφίβολα μια κατάσταση που αφενός σαμποτάρει αυτήν τη διαδικασία ομαλοποίησης και αφετέρου εκμεταλλεύεται την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσω μιας μονομερούς κίνησης. Δηλώνουμε, για άλλη μια φορά, απευθυνόμενοι στην Ελλάδα, ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματίας, ότι δεν πρέπει να γίνουν βήματα που θα βλάψουν την εξομάλυνση και ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε προσέγγιση για την ανακήρυξη αυτού του θαλάσσιου πάρκου. Ευελπιστούμε ότι θα ενεργήσουν με κοινή λογική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή