Παρακολουθήσεις: Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής

Παρακολουθήσεις: Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής

Η πρώτη συνεδρίαση θα περιλαμβάνει την εκλογή του προεδρείου της επιτροπής και συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζουν μεθαύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ., οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με σχετική πρόσκληση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής, η πρώτη συνεδρίαση θα περιλαμβάνει την εκλογή του προεδρείου της επιτροπής και συζήτηση επί διαδικαστικών θεμάτων.

Χωρίς σημαντικά νέα στοιχεία η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών

Με την επίκληση του απορρήτου, πρόσωπα-κλειδιά στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, που προσκλήθηκαν σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, δεν ανέφεραν κάτι συγκεκριμένο ούτε ως προς τα αίτια της επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ν. Ανδρουλάκη, αλλά ούτε και για το εάν παρακολουθούνται οι επικοινωνίες άλλων πολιτικών προσώπων.

Κατά τη διάρκεια της, όπως εξελίχθηκε, μαραθώνιας συνεδρίασης, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις επίμαχες υποθέσεις της συγκυρίας ή και για όλες τις άλλες κατά την τελευταία τριετία αναφέρθηκε πως δεν υπήρχε εκ των προτέρων ενημέρωση του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά ούτε και στη συνέχεια για τις περιπτώσεις που δεν προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων κατά την ομιλία του στο Ζάππειο το Σάββατο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 48 ετών από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τα οποία πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εντολή για άρση του απορρήτου ώστε να αποδειχθούν οι λόγοι για τους οποίους η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή