Αλ. Τσίπρας: Χωρίς σχέδιο η επίταξη ιατρικών υπηρεσιών

Αλ. Τσίπρας: Χωρίς σχέδιο η επίταξη ιατρικών υπηρεσιών

Ο τέως πρωθυπουργός έκανε λόγο για κατάσταση πολέμου στα ελληνικά νοσοκομεία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία, που βρίσκονται, όπως είπε, στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω των νοσηλειών Covid-19 έκανε λόγο το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας πάντως να συμφωνεί με την επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών.

Μιλώντας στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η έλλειψη κλινών δημιουργεί εικόνα κατάστασης πολέμου. Όλες οι υπόλοιπες παθήσεις δεν αντιμετωπίζονται όπως πρέπει να αντιμετωπισθούν. Η εικόνα είναι πως τα νοσοκομεία μας είναι δυστυχώς πάνω από τον κόκκινο συναγερμό, στα πρόθυρα της κατάρρευσης», προσθέτοντας ότι αν δεν έχει καταρρεύσει ακόμη το σύστημα υγείας είναι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Ωστόσο ο τέως πρωθυπουργός φάνηκε να επικροτεί την απόφαση επιστράτευσης άνω των 200 γιατρών, που ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας, σχολιάζοντας πάντως ότι «δεν υπάρχει σχέδιο σχετικά».

«Πρέπει και οι γιατροί να συνδράμουν και να προτάξουν τον Όρκο στον Ιπποκράτη, αλλά φοβάμαι ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ανακοίνωσε την [επιστράτευση] 200 γιατρών χωρίς να πει για τις ειδικότητες».

Επανέλαβε ακόμη το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, διερωτώμενος «τι άλλο πρέπει να γίνει για να επιτάξει η κυβέρνηση τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή