ΠΑΣΟΚ: Εκτός Κ.Ο. ο βουλευτής Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν

ΠΑΣΟΚ: Εκτός Κ.Ο. ο βουλευτής Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν

Κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις – Τα τρία στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τον βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Οπως ανακοινώθηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο βουλευτής τίθεται εκτός Κ.Ο. μέχρι την πλήρη διαλεύκανση δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος του. Πληροφορίες από το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι η υπόθεση, που τοποθετείται χρονικά το 2014, αφορά παράνομες συνταγογραφήσεις για τις οποίες κατηγορείται ο ψυχίατρος στο επάγγελμα βουλευτής.

Η απόφαση να τεθεί ο κ. Μπουρχάν εκτός Κ.Ο. ελήφθη ενόψει της σημερινής συζήτησης του αιτήματος άρσης ασυλίας του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Στη Χαριλάου Τρικούπη, που ανεβάζουν τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση για ζητήματα διαφάνειας και διαφθοράς, δεν θα ήθελαν, ιδιαίτερα καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, να βρεθούν σε θέση απολογούμενου για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο βουλευτής. Ετσι, ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να τον θέσει εκτός Κ.Ο. μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Και ενώ στο ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν για να κλείσουν ένα εσωτερικό μέτωπο, που υπήρχε πιθανότητα να επιφέρει φθορά, στην Κουμουνδούρου επενδύουν στη φθορά της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και το ξεκαθάρισμα της δεύτερης θέσης ως τους παράγοντες που θα αλλάξουν την πολιτική εικόνα μετά την 9η Ιουνίου. «Είναι άλλο η κυβέρνηση να βρίσκεται στο 41%, που το έχει από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, και άλλο να έχει 31%-32% και το δεύτερο κόμμα να καταγράψει 17%, 18% ή 20%», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βούλα Κεχαγιά στον Real FM.

Σε αυτή τη γραμμή η Ολγα Γεροβασίλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως «κλείνοντας η ψαλίδα, προφανώς δημιουργείται η δυναμική να υπάρξει ένας πόλος, ο οποίος αντιπαρατίθεται στην ισχύουσα κατάσταση με την παρούσα κυβέρνηση και δείχνει την πιθανότητα εναλλαγής στην κυβέρνηση. Αυτός είναι ο στόχος».

Οι πρόωρες κάλπες

Από τη στιγμή που το αίτημα για πρόωρες κάλπες μπήκε στη δημόσια προεκλογική συζήτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι σαφές πως δεν πρόκειται να φύγει από το τραπέζι. Σε σχέση με την κριτική που άσκησε ο Παύλος Μαρινάκης για τις εκλογές που ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την Κουμουνδούρου απάντησαν πως «ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του κόμματός του όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσαν στις ευρωεκλογές τον χαρακτήρα των εθνικών εκλογών και της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να γνωρίζουν πως εμείς είμαστε έτοιμοι να “ξαναζυγιστούμε”». Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως το ποσοστό που θα πάρουν στις ευρωεκλογές θα το συγκρίνουν με αυτό του Ιουνίου 2023.

Οι 20 υποψήφιοι

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθες 20 υποψηφίους οι οποίοι θα μετάσχουν στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής στην Περιφέρεια Αττικής για την ευρωλίστα του κόμματος. Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ συστήθηκαν χθες οι υποψήφιοι: Μάριος Αθανασίου, Ανδρέας Αυλωνίτης, Ελένη Αυλωνίτου, Αθανάσιος Βουτσάς, Σοφία Μαρία Γιαννούλη, Μυρτώ Κοροβέση, Νικόλας Κουλάκογλου, Αντώνιος Μανδηλάς, Κωνσταντίνος Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αλεξάνδρα Παλαιού, Σοφία Παπανίκου, Νίκος Παππάς, Νίκη Σιούτα, Νίκος Φαραντούρης, Αριστείδης Μαρίνης, Γιώργος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Γρηγόρης Μωραΐτης, Θανάσης Σακελλαριάδης. Θα ακολουθήσουν ακόμη δύο εκδηλώσεις σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή