Η υπόθεση της ρωσόφωνης μαφίας

Η υπόθεση της ρωσόφωνης μαφίας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση στη Γαλλία του 57χρονου Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι αποφάσισε χθες το Ζ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου. Επειτα από 27 συνεδριάσεις, το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της χώρας αποφάσισε να ικανοποιήσει εν μέρει το αίτημα του πρωτοδικείου της γαλλικής πόλης Ρεν και να προχωρήσει στην έκδοση του φερόμενου ως αρχηγού της ρωσόφωνης μαφίας, μόνο όμως για το ένα από τα συνολικά τέσσερα αδικήματα που του αποδίδονται, αυτό των διακεκριμένων κλοπών. Αντίθετα, για τις βαρύτερες κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, του «ξεπλύματος» και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος ο Αρειος Πάγος ζήτησε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένες πράξεις έχουν πράγματι τελεστεί στη χώρα μας ή όχι.

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης σε Ελλάδα και Γαλλία για την εξάρθρωση «πυρήνων» της ρωσόφωνης μαφίας, τα μέλη της οποίας φέρουν τον τίτλο τιμής «Vor V Zakone» ή «Κλέφτες εντός νόμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή