Παράνομες άδειες οδήγησης στον Πειραιά

Παράνομες άδειες οδήγησης στον Πειραιά

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «σύμμαχο» έναν εκπαιδευτή, που προφανώς βοήθησε με το «αζημίωτο», 56 άτομα στον Πειραιά κατάφεραν να πάρουν άδειες οδήγησης χωρίς να δώσουν εξετάσεις στα «σήματα». Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία από υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και πλέον έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ διενεργούνται διάφορες παράλληλες έρευνες από το τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου και τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών εντόπισε δάσκαλο οδήγησης να κρατάει στα χέρια του έναν υπηρεσιακό φάκελο. Ζητήθηκε ο φάκελος και διαπιστώθηκε ότι το έγγραφο για τις εξετάσεις του υποψήφιου οδηγού στα «σήματα» ήταν πλαστό. Από τη διασταύρωση στοιχείων που ακολούθησε, όντως προέκυψε ότι ο υποψήφιος οδηγός ουδέποτε είχε δώσει θεωρητικές εξετάσεις, ωστόσο είχε λάβει άδεια οδήγησης. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο επικεφαλής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και διατάχθηκε έλεγχος στα μηχανογραφικά στοιχεία – τηρούνται από το 2014 και μετά. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής είχε δώσει περίπου 2.000 διπλώματα τα οποία ελέγχθηκαν ένα προς ένα και προέκυψε ότι σε 56 περιπτώσεις οι… επιτυχόντες δεν είχαν δώσει εξετάσεις στα «σήματα».

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε άμεσα στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του εκπαιδευτή και των «μαθητών» του, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει από την Περιφέρεια και η διαδικασία αφαίρεσης των διπλωμάτων.

Παράλληλα:

• Δόθηκε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας προκειμένου να εξεταστεί ενδεχόμενη εμπλοκή υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής

• Διενεργείται εκτεταμένος έλεγχος για παρόμοιες υποθέσεις στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών και το τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου,

• Διεξάγεται έρευνα, με την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται και σχετικό πόρισμα, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ατέλειες του συστήματος που επέτρεψαν να συμβούν τα εν λόγω περιστατικά, ενώ ανατέθηκε σε επιτροπή υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται σε Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών άλλων περιφερειακών ενοτήτων, να ελέγξουν την εμπλεκόμενη σχολή οδηγών και τους εκπαιδευτές της, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες έτερες παραβάσεις από τον ίδιο ή άλλους εκπαιδευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή