Δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου και άλλες εγκληματικές ενέργειες

Δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου και άλλες εγκληματικές ενέργειες

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, ανάμεσά τους οι πρόσφατες δολοφονίες στις φυλακές κορυδαλλού που σχετίζονται με την υπόθεση Ζαφειρόπουλου, σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας οι εμπλεκόμενοι δρούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη της οποίας είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης

Πρόκειται για πέντε Έλληνες  και οκτώ αλλοδαπούς οι οποίοι ενέχονται σε πληθώρα εγκληματικών ενεργειών.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, έπειτα από συστηματική αστυνομική έρευνα και καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών των εγκλείστων στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένης ομάδας Αλβανών που πρωταγωνιστεί σε μία σειρά εγκληματικών ενεργειών που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, κατάφερε να διακριβώσει ότι τα ανωτέρω άτομα, δρώντας στο πλαίσιο αλλά και στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις.

Τελευταίο περιστατικό, ήταν η δολοφονία του Άρμπερ Μπάκο, από τους ομοεθνείς του και μέχρι πρότινος, συνεργούς του, που έγινε στον Κορυδαλλό.

Η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί ανάμεσα στα υπόλοιπά και το τηλέφωνο του φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος είναι υπόδικος με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για τον φόνο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προέκυψε σύνδεση της εγκληματικής ομάδας με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη, την ένοπλη επίθεση σε μπαρ στο μικρολίμανο το 2014, τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, απόπειρα εκβιασμού δικηγόρου στην Αθήνα και τέλος, τη δολοφονία του Άρμπερ Μπάκο.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τη δολοφονία του Μπάκο, ένας ακόμη Αλβανός κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στις φυλακές κορυδαλλού, από υπερβολική δόση. Χαρακτηριστικό είναι, ότι από της συνομιλίες του Λεκοτσάι, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, προσπάθησε να «φορτώσει» αυτόν τον θάνατο, σε κάποιον «εχθρό» του μέσα από τις φυλακές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Πιο αναλυτικά, εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού, την 03-11-2014, έξω από την οικία του σε περιοχή της Αττικής, στην ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, την 12-10-2017, εντός του δικηγορικού του γραφείου, στην Αθήνα Αττικής, σε υπόθεση εκβίασης ημεδαπού δικηγόρου στην Αθήνα Αττικής, την 07 και 08-02-2019. Στη συγκεκριμένη υπόθεση ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης έδωσαν εντολές σε τρία μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών, να αποσπάσουν από το δικηγόρο 3.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης με απειλές για τη ζωή του. Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Ακόμα, στην ανθρωποκτονία υπηκόου Αλβανίας στην Ε’ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, την 14-01-2019. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε ότι ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης τυγχάνουν ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ ως φυσικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε βάρος θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πειραιά (Μικρολίμανο), την 22-11-2014, και στην απόδραση από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού δύο υπηκόων Αλβανίας, την 01-01-2019. Όπως προέκυψε, ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης γνώριζαν και κατόπιν εντολών τους σε μη έγκλειστα μέλη της οργάνωσης, διευκόλυναν, τις συνθήκες απόκρυψης των αλλοδαπών που απέδρασαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, κατέβαλε προσπάθεια ώστε ο φερόμενος ως αιφνίδιος θάνατος έγκλειστου υπηκόου Αλβανίας, την 27-01-2019, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, να αποδοθεί σε δηλητηρίαση, για να καταστήσει κατηγορούμενο συγκεκριμένο ημεδαπό πρόσωπο, επίσης έγκλειστο, με τον οποίο φέρεται να έχουν αντιδικία,

διαπιστώθηκαν στοιχεία που συνιστούν προπαρασκευαστικές πράξεις σχεδιασμού και προεργασίας παράνομων δραστηριοτήτων (εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προστασία σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις κ.λπ.), καθώς και λοιπές ενέργειες (διακίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω ιδρυμάτων πληρωμών, ενοικίαση οικιών, αγορά οχημάτων, έκδοση αδειών ικανότητας οδήγησης), προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, ενώ

διακριβώθηκε ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, συνεννοούνται, κατευθύνουν και παρέχουν οδηγίες σε μάρτυρες εν εξελίξει ποινικών υποθέσεων, κάποιοι εκ των οποίων τυγχάνουν και μέλη της οργάνωσης, ώστε να ανασκευάσουν – μεταβάλλουν τις μαρτυρίες τους.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, της εκβίασης από κοινού με σκοπό την προσπόριση, εκ μέρους των δραστών, στον εαυτό τους ή σε άλλον, παράνομου περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση απειλών, ενωμένων με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, καθώς και της ηθικής αυτουργίας σε υπόθαλψη εγκληματία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT