Ηλεκτρονικά οι άδειες διαμονής σε μετανάστες

Ηλεκτρονικά οι άδειες διαμονής σε μετανάστες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ψηφιοποίηση των διαδικασιών έκδοσης αδειών διαμονής για τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι αλλοδαποί ή οι δικηγόροι εκπρόσωποί τους θα μπορούν πλέον να κλείνουν ραντεβού με τις υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα για την κατάθεση της σχετικής αίτησης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως το φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ενώ σε επόμενο στάδιο και έως το τέλος του χρόνου θα μπορεί να κατατεθεί ψηφιακά και η σχετική αίτηση. Στόχος είναι να εξαλειφθούν οι ουρές και ο συνωστισμός στα σημεία υποδοχής των αιτήσεων, να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να οργανωθεί καλύτερα το σύστημα, έτσι ώστε να περιοριστούν οι εργατοώρες που σπαταλώνται από τη διοίκηση.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρισης ραντεβού έχει τεθεί σε λειτουργία πιλοτικά εδώ και έναν μήνα στη ΔΑΜ (Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης) Πειραιά, όπου ήδη έχουν κλειστεί πάνω από 500 ηλεκτρονικά ραντεβού. Την ίδια στιγμή, βέβαια, εκκρεμεί η εξέταση και διεκπεραίωση περισσότερων από 20.000 αιτήσεων που ήδη έχουν κατατεθεί. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αναμένεται έως τον Ιούνιο το ψηφιακό σύστημα ραντεβού να λειτουργεί σε όλα τα σημεία υποδοχής αιτήσεων στην Αττική, όπου εξυπηρετείται το 50% των νόμιμα διαμενόντων αλλοδαπών πολιτών της χώρας, και έως το τέλος του χρόνου στα αντίστοιχα σημεία σε όλη τη χώρα.

O γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μ. Κλάπας, παρουσίασε δύο ακόμη ηλεκτρονικές εφαρμογές, οι οποίες σχεδιάζεται να λειτουργήσουν έως το τέλος του έτους.

• Την ηλεκτρονική ανάγνωση των αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών, έτσι ώστε υπηρεσίες και πιστοποιημένοι χρήστες να διαπιστώνουν, μέσω κινητού τηλεφώνου, τη γνησιότητα των εγγράφων. 

• Την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την online υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση ή την ανανέωση των αδειών διαμονής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή