Βραβεία 25ου διαγωνισμού economia

Βραβεία 25ου διαγωνισμού economia

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την εκπαίδευση; Το ερώτημα μελέτησαν οι νέοι που μετείχαν φέτος στον 25ο economia φοιτητικό διαγωνισμό. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερη καθώς, κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, ελάχιστες προτάσεις ακούστηκαν για την πολιτική στην Ε.Ε., εκτός από αόριστες πολιτικές κατευθύνσεις και ιδεολογήματα.

Προ ημερών απονεμήθηκαν σε πέντε ομαδικές και πέντε ατομικές εργασίες τα βραβεία του διαγωνισμού, που πλέον έχει εδραιωθεί μεταξύ των ΑΕΙ. Τα φετινά 25χρονά του συμπίπτουν με τις επετείους των 60 χρόνων Ε.Ε. και των 85 χρόνων του περιοδικού «Βιομηχανική Επιθεώρηση», όπως σημείωσε η εκδότρια της «Οικονομικής Επιθεώρησης» (μετεξέλιξη της «Βιομηχανικής Επιθεώρησης»), που είναι η διοργανώτρια του διαγωνισμού, Αλεξάνδρα Βοβολίνη.

Μιλώντας για τη συγκυρία στην οποία εντάχθηκε ο διαγωνισμός, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης Ακης Σκέρτσος εστίασε στη σημασία που έχει η σωστή προσέγγιση της λειτουργίας της Ε.Ε. σήμερα, και μάλιστα στην Ελλάδα, που τώρα βγαίνει από τα χρόνια βαθιάς κρίσης και λειτουργεί σε μια Ευρώπη που ζει φάση ραγδαίων αλλαγών. Σημείωσε ότι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπήρξε συχνά άνιση, γεγονός που οφείλει να προβληματίσει σήμερα, καθώς σημαντικά θέματα πρόκειται να δρομολογηθούν (π.χ. η νέα ΚΑΠ, ο προϋπολογισμός της Ε.Ε., τα διαρθρωτικά ταμεία).

Ο ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Βασίλειος Κουτεντάκης τόνισε ότι μέσα από την Ε.Ε. μπορεί ασφαλέστερα η Ελλάδα να αναζητήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον διεθνή ανταγωνισμό. Ο Σταύρος Μπένος, ιδρυτής του σωματείου «Διάζωμα», που αθλοθέτησε βραβείο, μίλησε για τη σημασία της καλλιέργειας συνεργειών μεταξύ οικονομίας και πολιτισμού και μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και για την ανάγκη η αναπτυξιακή προσέγγιση –ιδίως στον χώρο των πολιτιστικών– να ξεφύγει από τη λογική της δημιουργίας υποδομών και να περάσει στις άυλες αξίες.

Στην αξιολόγηση των εργασιών μετείχαν επίσης ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας του Οικονομικού Παν. Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος, ο πρόεδρος της Upstream Μάρκος Βερέμης και ο γενικός διευθυντής του ομίλου economia Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή