Αιφνίδιες στάσεις εργασίας προκαλούν χάος στις μετακινήσεις

Αιφνίδιες στάσεις εργασίας προκαλούν χάος στις μετακινήσεις

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνεχείς αιφνιδιασμούς προς το επιβατικό κοινό επιδίδονται τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, τα οποία έπειτα από τις στάσεις εργασίας της περασμένης εβδομάδας προχώρησαν ξαφνικά στην προκήρυξη ακόμη μιας κινητοποίησης. Με ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε μόλις χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) προχώρησαν σε νέα στάση εργασίας χθες το βράδυ από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Ετσι βρέθηκαν προ εκπλήξεως όσοι ξεκίνησαν την ημέρα τους μη γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βράδυ τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας έχουν ως κύριο αίτημα την ανατροπή της εικόνας «απαξίωσης των αστικών συγκοινωνιών, στην οποία οδηγούν η τραγική έλλειψη ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αν και κύκλοι των συγκοινωνιών σημειώνουν ότι «πρόκειται για προειδοποιητικές βολές που απευθύνονται στην επόμενη κυβέρνηση».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ επιβεβαιώνει την ταλαιπωρία του τελευταίου διαστήματος που προκαλείται από τις αυξημένες χρονοαποστάσεις μεταξύ των συρμών του ηλεκτρικού και οδηγούν σε καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για συμφωνία, ύστερα από μακρά διαπραγμάτευση μεταξύ των ΣΤΑΣΥ και του ομίλου Siemens, σχετική με την οριστική διευθέτηση των διαφορών τους και τη μακρόχρονη δικαστική αντιδικία που αφορούσε τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό της σηματοδότησης της γραμμής 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ). Στην ανακοίνωσή αναφέρεται ότι «από τη συμφωνία των δύο εταιρειών ωφελημένοι θα είναι τελικά οι επιβάτες της Αττικής που χρησιμοποιούν τη γραμμή 1, καθώς θα επιτευχθεί η ταχύτερη και κυρίως ασφαλέστερη κίνηση των συρμών σε όλο το μήκος της γραμμής 1 του πρώην ΗΣΑΠ.Το σύστημα ασφαλείας FTGS-ATP/PTI προσφέρει πολλούς επιπλέον αυτοματισμούς για την περαιτέρω προστασία των συρμών, αφού, μεταξύ άλλων, βελτιστοποιεί και εξομαλύνει τις μεταξύ τους χρονοαποστάσεις και αποκλείει την υπέρβαση των μέγιστων καθορισμένων ταχυτήτων».

Πρακτικά επιβεβαιώνονται τα παράπονα των επιβατών για σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια εδώ και αρκετούς μήνες. Παράπονα στα οποία η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ αποκρινόταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα κινούνται κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή