ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα ελικόπτερα πρότεινε ο Εισαγγελέας

Απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα ελικόπτερα πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση που αφορούσε τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου καθώς του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν – κατά περίσταση – τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η κύρια σύμβαση υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και την προκαταρκτική έρευνα διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση  ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος αγόρευσε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.