ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκαν ακόμη δύο κατηγορούμενοι

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκαν ακόμη δύο κατηγορούμενοι

Δύο ακόμη κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής που εμπλέκονται στο κουβάρι εκείνων που κινητοποιήθηκαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μετέχοντας στο τάγμα εφόδου που έλαβε μέρος στη συμπλοκή, απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο Γ.Σάλκος ήταν εκείνος που έκλεισε τον κύκλο των απολογιών, δεχόμενος σειρά ερωτήσεων για το πως κινητοποιήθηκαν και πως έμαθαν για τη δολοφονία Φύσσα.

«Ο Δήμου είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με το Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Πρ: Γιατί να πει ο Δήμου ότι είχε μηχανές έξω από την τοπική; Τον ρωτήσατε;

Κατηγ: Δεν τον ξαναείδα.

Πρ: Κατηγορείστε και οι δύο ότι περνάτε από τα ίδια σημεία μαζί, δεν τον βρήκατε να του πείτε γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από εσάς;

Κατηγ: Έλειπα ταξίδι. Πήγα να του τηλεφωνήσω μετά και δεν το σήκωνε, μετά το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μέχρι σήμερα δεν του μίλησα ποτέ. Κι εδώ που ήρθε, ήταν με το δικηγόρο του, κατέθεσε κι έφυγε.

Λίγο νωρίτερα είχε απολογηθεί ο Γ. Σαντοριναίος που αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΧΑ το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο γι αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου . Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου» υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ενώ για τον Παύλου Φύσσα, ανέφερε ότι δεν τον ήξερε αλλά ότι «εκ των υστέρων έμαθα ότι οι γονείς μου γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα… Οι γονείς μου έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για τον Παύλο και η μητέρα μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλλυπηθεί».