Συνελήφθη και ο δεύτερος δολοφόνος του Γιάννη Μακρή

Συνελήφθη και ο δεύτερος δολοφόνος του Γιάννη Μακρή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια των βουλγαρικών αρχών βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα ο δεύτερος από τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας του 47χρονου Γιάννη Μακρή. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός άνδρα, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018. Στις 2 Απριλίου, έπειτα από επίμονες έρευνες έξι μηνών, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών συνέλαβαν σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα έναν 31χρονο Βούλγαρο, βασικό ύποπτο για τον φόνο του επιχειρηματία.

Μια σειρά από ευρήματα τον συνέδεσαν με την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου κατά του Μακρή, ενώ προέκυψαν ενδείξεις για ανάμειξη του 35χρονου αδελφού του στην υπόθεση. Ο πρώτος οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ σε βάρος του δεύτερου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία. Παρέμενε ανεκτέλεστο μέχρι το μεσημέρι της 26ης Ιουλίου, όταν Βούλγαροι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Χάσκοβο, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας, δυνάμει του εντάλματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δύο δράστες είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Σόφια τη 12η Οκτωβρίου για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που τους είχε ανατεθεί, εις βάρος του 47χρονου Μακρή. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τον φόνο, οργάνωσαν το σχέδιο δολοφονίας, καταγράφοντας τις κινήσεις του θύματος και κατοπτεύοντας τα σημεία στα οποία κινείτο.

Τη νύχτα του φόνου, ο 31χρονος πυροβόλησε το θύμα σχεδόν εξ επαφής, τη στιγμή που επιβιβαζόταν σε ένα μαύρο Smart, και διέφυγε με αυτοκίνητο που εκτιμάται πως οδηγούσε ο αδελφός του. Το επόμενο πρωί επέστρεψαν στη Βουλγαρία αφήνοντας στο δωμάτιο του τελευταίου ξενοδοχείου όπου είχαν καταλύσει μερικά ρούχα τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι μερικές ώρες μετά τον φόνο, δύο αλλοδαποί έφυγαν άρον άρον από το ξενοδοχείο «Κρεολή» στη Γλυφάδα.

Στα ρούχα που είχαν βιαστικά αφήσει πίσω τους, οι αστυνομικοί βρήκαν μια απόδειξη λιανικής, που –όπως διαπιστώθηκε– αντιστοιχούσε σε αγορά ρούχων. Ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών επισκέφθηκαν το κατάστημα ρούχων και διαπίστωσαν ότι η «επίμαχη» συναλλαγή αφορούσε την αγορά ρούχων όμοιων με εκείνα που, στο βίντεο της δολοφονίας, φαινόταν να φοράει ο εκτελεστής. Αμέσως οι δύο ένοικοι του «Κρεολή» έγιναν νούμερο ένα ύποπτοι για τον φόνο και όταν ο 31χρονος επέστρεψε στην Αθήνα, συνελήφθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή