Δ. Αβραμόπουλος: Η Δικαιοσύνη θα ρίξει φως στη σκευωρία

Δ. Αβραμόπουλος: Η Δικαιοσύνη θα ρίξει φως στη σκευωρία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προάγγελο κοινοβουλευτικών διαδικασιών ελέγχου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών περί υπάρξεως πολιτικοδικαστικού σκανδάλου στον χειρισμό των ερευνών για τη Novartis αποτελούν οι καταθέσεις από σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη γενικευμένη έρευνα για το πώς «στήθηκε» η υπόθεση και πώς ενοχοποιήθηκαν, χωρίς στοιχεία, γνωστοί πολιτικοί.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούν ήδη δύο αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου, κατέθεσε χθες ο επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος εξαρχής είχε καταθέσει μηνύσεις κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, που ενέπλεξαν δέκα πολιτικούς στο σκάνδαλο με τη βαριά κατηγορία της δωροληψίας. Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή επί περίπου δύο ώρες, υποστήριξε το περιεχόμενο των καταγγελιών του, ενώ εξερχόμενος του ανωτάτου δικαστηρίου με σκληρή δήλωσή του ζήτησε την τιμωρία όλων των εμπλεκομένων. Εκανε λόγο «για εμπνευστές, σκευωρούς, ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς σε μια σκοτεινή υπόθεση» και σημείωσε με νόημα ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ονόματα όσο το ουσιώδες, να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και να τιμωρηθούν, όπως τόνισε με έμφαση, «όλοι οι εμπλεκόμενοι». Ο κ. Αβραμόπουλος κατέληξε λέγοντας πως έχει «εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, που θα ρίξει φως στη σκευωρία και θα βρει και τα ονόματα».

Σήμερα, στο πλαίσιο των ερευνών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, έχει κληθεί και θα καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επίσης από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση Novartis, όπου ενεπλάκη το όνομά του από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες, είχε καταθέσει σειρά μηνύσεων κατά των μαρτύρων, των εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση και κατά πολιτικών, κατονομάζοντας τόσο τον τέως πρωθυπουργό όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Η κατάθεση Σαμαρά, λόγω του ότι στρέφεται κατά πολιτικών, τους οποίους κατηγορεί ως ενορχηστρωτές της ενοχοποίησής του, θα οδηγήσει εκ νέου τη σχετική δικογραφία στη Βουλή και θα ανοίξει νέο κεφάλαιο κοινοβουλευτικών διαδικασιών με σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, όπως άλλωστε, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη και ο πρωθυπουργός. Τον κύκλο των καταθέσεων πολιτικών προσώπων θα κλείσει σε αυτήν τη φάση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει κληθεί για την Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή