Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Προβλήματα στις μετακινήσεις

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Προβλήματα στις μετακινήσεις

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταλαιπωρία αναμένει σήμερα το επιβατικό κοινό λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ στον «πάγο» αναμένεται να μπει όλη η χώρα, λόγω της αντίδρασης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας – Πειραιά με 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας. Αναλυτικά, ακινητοποιημένα παραμένουν σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ και συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (μετρό γραμμή 1) λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και το Σωματείο Εγαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3) και στο τραμ. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.  Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποιούνται κανονικά, αλλά θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί (συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού σιδηροδρόμου) την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία προχωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Δεμένα παραμένουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 σήμερα το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Προβλήματα υπάρχουν και στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν τους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό και αντιαπεργιακό» και εκτιμά ότι «προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης” που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν θα είναι». Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία, στις 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία, καθώς είναι Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Σε 24ωρη απεργία προχωρεί και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ζητώντας από «την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν έναν νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα δικαστήρια, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή