Χωρίς μετρό – τρένα την Τετάρτη, στάσεις σε λεωφορεία

Χωρίς μετρό – τρένα την Τετάρτη, στάσεις σε λεωφορεία

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται την Τετάρτη οι μετακινήσεις λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας. Η συμμετοχή των εργαζομένων του ΟΑΣΑ στην κινητοποίηση αναμένεται να προκαλέσει χάος στους δρόμους του Λεκανοπεδίου. Ειδικότερα, ακινητοποιημένοι παραμένουν σήμερα οι συρμοί σε όλες τις γραμμές του μετρό (1, 2, 3) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα σωματεία εργαζομένων σε μετρό και ηλεκτρικό καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ. Ακινητοποιημένα παραμένουν σήμερα τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και για αύριο, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ. Οι συρμοί του τραμ κυκλοφορούν σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό (γραμμές 1, 2, 3) προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το μεσημέρι. Αίτημά τους η εφαρμογή της ΣΣΕ που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο αλλά δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχει η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία), με αποτέλεσμα όλα τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στα Προπύλαια. Απεργία προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Εκτός από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας 11 π.μ.-2 μ.μ. την Παρασκευή για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες τρίωρες για το απογευματινό και το εσπερινό, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας. Στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), διεκδικώντας «την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού».  Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν σήμερα και οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή