ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη γραμμή «δεν ξέρω, δεν απαντώ» και ο Νίκος Μίχος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη γραμμή «δεν ξέρω, δεν απαντώ» και ο Νίκος Μίχος

Στη γραμμή του «δεν ξέρω, δεν απαντώ» κινήθηκε και ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος κατά την απολογία του στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην βουλευτής αρνήθηκε την ύπαρξη ταγμάτων εφόδου και υποστήριξε ότι η Χ.Α. ήταν νόμιμο κόμμα, με πολιτική οργάνωση. Ο Νίκος Μίχος την χαρακτήρισε «αρχηγικό κόμμα» προσθέτοντας πως «υπήρχε ιεραρχία όπως και στα άλλα κόμματα».

«Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον… Οι αναφορές από τις Τοπικές πήγαιναν στα Κεντρικά της Χρυσής Αυγής στο αρμόδιο γραφείο στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο Λαγός… Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν πιο κοντά στον Μιχαλολιάκο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση, ήμασταν νόμιμο κόμμα… Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Η οργάνωση του κόμματος ήταν πολιτική».

Ο Νίκος Μίχος έκανε λόγο για «ιεραρχική δομή» στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ο αρχηγός στη συνέχεια του Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και τα μέλη. «Υπήρχαν μέλη και καταστάσεις. Κάθε τοπική λειτουργούσε αυτόνομα» υπογράμμισε.

Εισαγγελέας: Εσείς  το λέτε …

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Αυτοί που ήταν ενεργοί, στην αφισοκόλληση, τα συσσίτια, τη διανομή ήταν μέλη.

Εισαγγελέας : Ο Κασιδιάρης είπε ότι για να είναι κάποιος μέλος  πρέπει να είχε εγγραφή προ του 2009 και να ήταν ενεργός. Τα μέλη της Τοπικής Νίκαιας για παράδειγμα θα μπορούσαν να έχουν διαγραφεί;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ από την τοπική μου έστελνα λίστα στα κεντρικά ποιά άτομα ήταν μέλη και ποια υποστηρικτές.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε με νόημα πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής «ήταν οικογενειακό». «Οπως σε όλα τα νόμιμα κόμματα, έτσι και στη Χρυσή Αυγή έβαλαν δικούς τους ανθρώπους στο κόμμα για να δουλέψουν, ανίψια, οικογένεια. Γι αυτό δεν είχαμε ανθρώπους να δουλέψουμε εμείς», τόνισε .

Ο Νίκος Μίχος, μιλώντας για τη  δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είπε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει γιατί ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στο έγκλημα και επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ουδέποτε δόθηκε «από το Νίκο Μιχαλολιάκο ούτε από άλλο καμία εντολή για παράνομη πράξη». «Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο αφορούσε το πολιτικό κόστος» ανέφερε.

Ο Νίκος Μίχος άφησε αιχμές για την διαχείριση των οικονομικών του κόμματος λέγοντας πως  ο ίδιος έδινε το 40% της βουλευτικής του αποζημίωσης και κάλυπτε όλα τα έξοδα της Τοπικής στην Εύβοια.

«Από το 2013 μέχρι το 2015 δεν έγινε έλεγχος. Το συζήτησα και με άλλους πρώην συναγωνιστές, τα πράγματα είχαν αλλάξει. Ζήτησα να μου πουν που είχαν πάει τα λεφτά. Ακόμη και τα χρήματα για τις εκλογές εμείς τα βάζαμε», ανέφερε.