Ενοποιημένα παράβολα για τα διπλώματα οδήγησης

Ενοποιημένα παράβολα για τα διπλώματα οδήγησης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισχύ τίθενται από τις 10 Φεβρουαρίου τα νέα ενιαία/ενοποιημένα παράβολα για το δίπλωμα οδήγησης, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας και τον περιορισμό του απαιτούμενου χρόνου για την έκδοση και τον έλεγχό τους.

Οπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποφάσισε τη «συγχώνευση» των παραβόλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών που εκδίδουν και πληρώνουν e-παράβολα όσο και των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών που τα χρησιμοποιούν και τα δεσμεύουν. Οι αλλαγές αφορούν  εκείνους που παίρνουν πρώτη φορά άδεια οδήγησης αλλά και εκείνους που θέλουν να κάνουν επέκταση της υφιστάμενης άδειας ή να προχωρήσουν σε αντικατάσταση λόγω φθοράς ή κλοπής.

Η νέα κατηγορία παραβόλων που εισάγεται (χωρίς να καταργούνται τα παλαιά) έχει ως εξής:

• Αρχική χορήγηση κατηγορίας (ΑΜ ή Α1 ή Α2 ή Α ή Β) 48 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 18 ευρώ).

• Επέκταση σε κατηγορία (ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β) 57,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 27,02 ευρώ).

• Επέκταση σε κατηγορία (ΒΕ, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE) από ∆.Υ. 120,15 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 90,15 ευρώ).

• Επέκταση σε κατηγορία (ΒΕ, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE) 138,15 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 108,15 ευρώ).

• Ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης 98 ευρώ (ενοποιεί ανανέωση κατηγοριών 50 και εκτύπωση εντύπου 30 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 18 ευρώ).

• Αντίγραφο εντύπου άδειας οδήγησης για κλοπή – απώλεια 69,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30 ευρώ και απώλεια ή κλοπή 30 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 9,02 ευρώ).

• Αντίγραφο εντύπου άδειας οδήγησης για φθορά – αλλοίωση 39,02 ευρώ (ενοποιεί εκτύπωση εντύπου 30 ευρώ και τέλος χαρτοσήμου 9,02 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή