«Ρολά» σε υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία

«Ρολά» σε υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλείνουν τουλάχιστον έως τις αρχές Μαΐου τα έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία. Παράλληλα, μετατίθεται για τις αρχές Ιουνίου η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στον Δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η απόφαση αφορά όλα τα υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κω – Λέρου και όλα τα υπόλοιπα κτηματολογικά γραφεία στο σύνολο της επικράτειας.

«Ως συνέπεια, αναστέλλονται οι κάθε είδους συναλλαγές και ο έλεγχος των αρχείων, κάθε προθεσμία σχετική με τη μεταγραφή, εγγραφή, καταχώριση αιτήσεων και πράξεων ή τη λήψη πιστοποιητικών και αντιγράφων, καθώς και η παραγραφή κάθε συναφούς αξιώσεως», αναφέρει η εταιρεία. Ολα τα γραφεία και τα υποθηκοφυλακεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν «εσωτερικά», για τις διοικητικές τους λειτουργίες, ενώ για το προσωπικό τους θα ισχύσουν οι ειδικές άδειες και τα άλλα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Επίσης με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», μετατίθεται για τις αρχές Ιουνίου η ανάρτηση των στοιχείων στον Δήμο Αθηναίων. «Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε, οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στον δήμο της Αθήνας θα ενημερωθούν με κάθε δυνατό τρόπο για τις διαδικασίες, τις προθεσμίες και τις ψηφιακές διευκολύνσεις για τον έλεγχο, την επιβεβαίωση ή τη διόρθωση της καταγραφής των δικαιωμάτων τους στο κτηματολόγιο», αναφέρει η ανακοίνωση της «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο αποφασίστηκε η ανάθεση της κτηματογράφησης στην πρώτη από τις πέντε «ορφανές» μελέτες, αυτή του νομού Ρεθύμνου. Αν δεν κατατεθούν νέες ενστάσεις, θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και έξι μήνες αργότερα θα ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή