ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 εκατ. δολάρια από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

100-ekat-dolaria-apo-to-idryma-stayros-niarchos-2372490

Εμφαση στη στήριξη του προσωπικού των μονάδων εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19 της χώρας μας, από τους γιατρούς έως τους υπαλλήλους καθαρισμού, προτίθεται να δώσει το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον COVID-19, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, την οποία ανακοίνωσε χθες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο να βοηθήσει στοχευμένα στο μέτρο του δυνατού, στις χώρες όπου το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει φιλανθρωπικό έργο, με το σκεπτικό ότι η εξάπλωση της νόσου δεν γνωρίζει σύνορα και η αντιμετώπισή της είναι κοινή για όλο τον πλανήτη.

Ενας από τους στόχους της δράσης είναι η προώθηση της ιατρικής έρευνας και, στο πλαίσιο αυτό, το Ιδρυμα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά ύψους 3.000.000 δολαρίων στο τμήμα έρευνας του Πανεπιστημίου του Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, και το οποίο έχει ξεκινήσει μία ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και θεραπειών για τον COVID-19.

Σημαντικός στόχος

Αλλος σημαντικός στόχος είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας σε όλες τις χώρες και συγκεκριμένα η διασφάλιση σίτισης σε εκείνους που έχουν ανάγκη, η ψυχολογική υποστήριξη όσων τη χρειάζονται και η στήριξη οργανισμών που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης την «επόμενη ημέρα».

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί σε δράσεις στην Ελλάδα, όπου εστιάζεται ένα μεγάλο τμήμα του φιλανθρωπικού έργου του Ιδρύματος. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, το Ιδρυμα, προτίθεται να στηρίξει ενεργά τους γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και τους υπαλλήλους υποδομών και καθαρισμού των ΜΕΘ, σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19 και σημειώνει, «αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινής μάχης που δίνει η ζωή απέναντι στον θάνατο, μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, και αξίζουν απεριόριστη προστασία και υποστήριξη».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η δωρεά του Ιδρύματος στη χώρα μας «Πρωτοβουλία για την Υγεία», συνολικού ύψους άνω των 420 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας αναβαθμίστηκαν και εξοπλίστηκαν μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».