Τρεις βάρδιες στο Δημόσιο και τηλεργασία

Τρεις βάρδιες στο Δημόσιο και τηλεργασία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις βάρδιες θα πραγματοποιείται η προσέλευση και η αποχώρηση των δημοσίων υπαλλήλων από την εργασία τους από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσέρχονται στις υπηρεσίες τους «σπαστά», σε τρεις βάρδιες και συγκεκριμένα, στις 07.00, 08.00 και 09.00, ενώ αντίστοιχα «σπαστές» θα είναι και οι ώρες λήξης της βάρδιάς τους. Ο υφυπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα καταρτίσουν τις βάρδιες να φροντίσουν για την ισοκατανομή των εργαζομένων.

Οπως επεσήμανε ο κ. Λιβάνιος, οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα συνεχίσουν να λειτουργούν  με τον τρόπο που το κάνουν από τον Μάρτιο και μετά, δηλαδή θα εξακολουθήσει να υφίσταται η τηλεργασία ή/και η εκ περιτροπής εργασία όπου είναι εφικτό.  Αλλωστε, λίγο νωρίτερα στο μήνυμά του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η εργασία από το σπίτι και η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση θα πρέπει να επεκταθούν», ενώ έκανε και ειδική μνεία στη σημασία της ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης «που πλέον μπορεί να εξυπηρετεί γρήγορα και εύκολα».

Ως προς την άδεια ειδικού σκοπού, αυτή θα εξακολουθήσει να ισχύει, αναλόγως με το άνοιγμα των σχολείων. Σε ισχύ παραμένει και η ειδική άδεια απουσίας για όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες θα συνεχίσει να γίνεται ψηφιακά και στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Οταν απαιτείται η αποστολή εγγράφων (π.χ. από τα ΚΕΠ προς τους πολίτες), αυτή θα εξυπηρετείται με ταχυμεταφορά, ενώ προσεχώς  αναμένονται ανακοινώσεις νέων δράσεων για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Κλειστά παραμένουν  τα ΚΑΠΗ και οι Λέσχες Φιλίας, οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Από τη Δευτέρα θα λειτουργούν και πάλι οι υπαίθριοι χώροι άθλησης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα γυμναστήρια εσωτερικού χώρου, καθώς και οι παιδικές χαρές οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν όταν ανοίξουν τα δημοτικά.

«Μείναμε σπίτι, τώρα θα μείνουμε και  ασφαλείς», είπε κλείνοντας ο κ. Λιβάνιος ευχαριστώντας παράλληλα τους επικεφαλής αλλά και τους εργαζομένους σε Δημόσιο και ΟΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή