Δωρεά για τους ήρωες της πρώτης γραμμής από το «Στ. Νιάρχος»

Δωρεά για τους ήρωες της πρώτης γραμμής από το «Στ. Νιάρχος»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δωρεά ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα συμβάλει στην οικονομική επιβράβευση περίπου 5.000 νοσηλευτών, γιατρών και προσωπικού καθαριότητας νοσοκομείων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία, καθώς και στη διασφάλιση σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης ατόμων που έχουν πληγεί από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις αυτής. Στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για την COVID-19 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το Ιδρυμα ανακοίνωσε τον πρώτο κύκλο δωρεών σε χώρες και περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, αλλά και την Ελλάδα, ως τόπο «γέννησής του». Συνολικά, σε αυτόν τον πρώτο κύκλο θα διατεθούν 31.177.000 δολάρια με 35 δωρεές σε 23 χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής καθώς και στις ΗΠΑ.

Ειδικά για τη χώρα μας, το ΙΣΝ προσφέρει το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (8,1 εκατομμύρια δολάρια) για να υποστηρίξει την «καρδιά του ΕΣΥ», και συγκεκριμένα το προσωπικό των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19. Οπως αναφέρει το Ιδρυμα, «σε ένδειξη της αναγνώρισης της αλτρουιστικής προσπάθειας των ηρώων της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία, οι οποίοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, το ΙΣΝ θα προσφέρει ισάξια τιμητική αμοιβή σε περίπου 5.000 νοσηλευτές, γιατρούς και προσωπικό καθαριότητας που εργάζονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς για την COVID-19 ή σε κλινικές COVID-19». Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της υπό εξέλιξης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ΙΣΝ, πραγματοποιούνται η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της δεύτερης ΜΕΘ και του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σε συνεργασία με τους Θανάση και Μαρίνα Μαρτίνου.

Επιπλέον, το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την επισιτιστική υποστήριξη, ευάλωτων οικονομικά κοινωνικών ομάδων. Ειδικότερα, θα γίνει προμήθεια τροφίμων των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε όλους τους δήμους ανά την Ελλάδα για τη διασφάλιση άμεσης πρόσβασης σε βασικά επισιτιστικά αγαθά, ενώ θα εφαρμοστεί ένα διαφανές σύστημα voucher (κουπονιών) σε συνεργασία με δήμους ανά την Ελλάδα για την επισιτιστική υποστήριξη οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία (η δράση θα υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2020). Τέλος, ένα εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εφαρμογή προγράμματος σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία για την αντιμετώπιση των ψυχολογικών συνεπειών της πανδημίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή