Για κακούργημα πέντε από την κλινική «Ταξιάρχαι»

Για κακούργημα πέντε από την κλινική «Ταξιάρχαι»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρουν ποινές πολυετών καθείρξεων, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις πέντε άτομα από την κλινική «Ταξιάρχαι», όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της πανδημίας μεταξύ των ασθενών, από τους οποίους, δυστυχώς, δεκατρείς κατέληξαν.

Η Εισαγγελία Αθηνών, που διενεργεί έρευνα για το θέμα από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε κορωνοϊός μεταξύ των ασθενών, κατέληξε να καλέσει ως υπόπτους πέντε άτομα από την κλινική, για τα οποία έχουν προκύψει στοιχεία ενοχής ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης των πολλών στοιχείων που έχει στα χέρια της.

Ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενεργεί την έρευνα, μελέτησε το αποδεικτικό υλικό, επιστημονικές εκθέσεις, αποτελέσματα ερευνών του ΕΟΔΥ και άλλα, ενώ παράλληλα εξέτασε περί τους 30 μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους και συγγενικά πρόσωπα των ασθενών που ήταν αποδέκτες ιατρικών υπηρεσιών από την κλινική, κυρίως ασθενείς με προβλήματα νεφρών και ανάγκες για αιμοκάθαρση.

Οσον αφορά τη βαρύτητα των κατηγοριών για τις οποίες θα δώσουν εξηγήσεις οι κληθέντες ως ύποπτοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, πρόκειται για κακουργήματα που τιμωρούνται με καθείρξεις έως και δέκα ετών και σε περίπτωση που προκλήθηκαν πολλοί θάνατοι οι ποινές μπορεί να φθάσουν έως και τα ισόβια. Στην προκειμένη περίπτωση, οι θάνατοι ήταν πολλοί, συνολικά 13, και αν αποδειχθεί η ατομική ευθύνη των υπόπτων, τότε οι ποινές τους μπορεί να είναι μεγάλες.

Εν τω μεταξύ, 15 νέα περιστατικά κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 3.148. Από αυτά, 22,2% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 56,7% σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Χθες, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Το 33,3% είναι γυναίκες, ενώ το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Συνολικά 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ στη διάρκεια της κρίσης.

Ωστόσο, χθες καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει σε 185. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή