Εργαζόμενοι της Fraport χωρίς μάσκα

Εργαζόμενοι της Fraport χωρίς μάσκα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ένας επιβάτης που πετούσε από το αεροδρόμιο Σαντορίνης, όπου διαπίστωσε ότι δύο εργαζόμενοι της Fraport δεν έκαναν χρήση της προστατευτικής τους μάσκας. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου και ο ίδιος κατά τη διαδικασία ελέγχου (security check) ήρθε αντιμέτωπος, όπως καταγγέλλει στην «Κ», με δύο υπαλλήλους που δεν φορούσαν τις μάσκες τους.

Εκπρόσωποι της εταιρείας που ήταν παρόντες στο περιστατικό ζήτησαν από τις δύο υπαλλήλους να επανατοποθετήσουν τις μάσκες τους, όπως και έκαναν, ενώ ζήτησαν συγγνώμη από τον επιβάτη τον οποίο ευχαρίστησαν για την επισήμανση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία υπάλληλος είχε μόλις αφαιρέσει τη μάσκα της για να την αντικαταστήσει με καινούργια, καθαρή, ενώ η άλλη είχε βγάλει τη μάσκα από το πρόσωπό της για λίγα λεπτά, καθώς είχε ζεσταθεί. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην ίδια πτήση η οποία μετέφερε και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την επίσημη επίσκεψή του στο νησί προς την Αθήνα.

«Πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο μάλιστα επιλύθηκε επί τόπου μετά την άμεση παρέμβαση της εταιρείας και την αυτόματη σχεδόν συμμόρφωση των εν λόγω υπαλλήλων», δηλώνει στην «Κ» εκπρόσωπος της Fraport, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου. Ο ίδιος ο επιβάτης που προχώρησε στην καταγγελία (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της «Κ») δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στο σύνολό τους όλοι οι υπόλοιποι φορείς και εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο ήταν πλήρως συμμορφωμένοι με τις υποδείξεις των ανακοινώσεων που βρίσκονται αναρτημένες στον αερολιμένα Σαντορίνης και περιγράφουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Σαντορίνης εξυπηρέτησε το 2019 συνολικά 2,3 εκατ. επιβάτες, οι 1,22 εκατ. εκ των οποίων ήταν από το εσωτερικό της χώρας και οι υπόλοιποι (1,07 εκατ. επιβάτες) ταξιδιώτες εξωτερικού.

Μειωμένη κίνηση

Η φετινή χρονιά παραμένει ιδιαίτερη και για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο η επιβατική κίνηση βαίνει μειούμενη. Ειδικότερα τον Ιανουάριο διακινήθηκαν 29.159 επιβάτες καταγράφοντας μείωση 14,1%, τον Φεβρουάριο 28.755 (μειωμένοι κατά 25%), τον Μάρτιο 17.915 (μείωση 68%), ενώ τον Απρίλιο η μείωση της κίνησης άγγιξε το 99,6% (με μόλις 542 επιβάτες) και τον Μάιο το 98,7% με 3.479 επιβάτες. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος δεν είχαν καθόλου επιβάτες από το εξωτερικό, καθώς τα σύνορα της χώρας ήταν κλειστά ως μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή