ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνες της Αστυνομίας σε σπίτια αντιεξουσιαστών και συγγενών του Χρ. Ξηρού

ereynes-tis-astynomias-se-spitia-antiexoysiaston-kai-syggenon-toy-chr-xiroy-2002492

 Δύο συλλήψεις στην Αθήνα και μία στην Θεσσαλονίκη, έγιναν σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τυχόν οπλισμό σε σπίτια, ενώ ένα ακόμη άτομο αναζητείται στην Αθήνα.

  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Αρχές έχουν διεξάγει έρευνες σε 4 σπίτια σε περιοχές της Αθήνας, σε Παγκράτι, Ιλίσια, Κολωνό και Εξάρχεια. Επίσης, έγιναν έρευνες σε 6 σπίτια στη Θεσσαλονίκη, τρία από τα οποία είναι συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού. Το άτομο που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη είναι γνωστό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου.  Στην Αθήνα καταζητείται άτομο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε όπλο-στιλό και προκηρύξεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας. 

Οι συλληφθέντες και ο καταζητούμενος ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 4 σπρέι πιπεριού, ένα πιστόλι στυλό με φυσίγγια, 11 κάλυκες και ένα φυσίγγιο των 9 χιλιοστών, μία μεταλλική ράβδος, μια αντιασφυξιογόνος μάσκα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) και διάφορα έντυπα.