Δάσκαλος δικάζεται για ξυλοδαρμό μαθητή εντός της τάξης

Δάσκαλος δικάζεται για ξυλοδαρμό μαθητή εντός της τάξης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δικαιοσύνη αναμένεται να διευκρινίσει επακριβώς τι συνέβη την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι στο 8ο Δημοτικό Σχολείο της Αρτας, όπου υπήρξε καταγγελία για ξυλοδαρμό 8χρονου μαθητή από συμμαθητές του με υπόδειξη του 52χρονου δασκάλου της τάξης. Οι δύο πλευρές δίνουν διαφορετικές ερμηνείες στο περιστατικό και για αύριο έχει προγραμματιστεί η δίκη του δασκάλου με την αυτόφωρη διαδικασία. Ολα ξεκίνησαν από τη σπουδή ενός μαθητή της Β΄ Δημοτικού να αποχωρήσει από την τάξη 15 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίπληξη του δασκάλου.

Οι γονείς κατήγγειλαν, υποβάλλοντας σχετική μήνυση, ότι ο δάσκαλος ζήτησε από συμμαθητές του παιδιού να το κρατήσουν για να μην αποχωρήσει και, επίσης κατήγγειλαν ότι οι συμμαθητές του το γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο καθ’ υπόδειξη του δασκάλου. Κρίσιμο στοιχείο που εξηγεί γιατί ο δάσκαλος δεν ενήργησε ο ίδιος, είναι το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος και σχετικά δυσκίνητος. Μετά τη μήνυση των γονιών, ο δάσκαλος συνελήφθη από την Αστυνομία και χθες ο αρμόδιος εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Αλλη ερμηνεία δίνει στο περιστατικό ο δάσκαλος. Αναφέρει ότι το παιδί είναι ζωηρό και πριν από τη λήξη της ώρας έβαλε την τσάντα του για να φύγει. Ο δάσκαλος υποστηρίζει ότι φώναξε στον 8χρονο «πού πας;» και (καθώς είναι σχετικά δυσκίνητος) ζήτησε από τα άλλα παιδιά να τον σταματήσουν, αλλά όχι να τον χτυπήσουν. Διάσταση απόψεων υπάρχει και στο εάν το παιδί φέρει τραύματα στο πρόσωπό του. Κάτι που μπορεί να «φωτίσει» τη βαρύτητα της επίθεσης στον 8χρονο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή