Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Βουτζά – Ζημιές σε σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική

Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Βουτζά – Ζημιές σε σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πρόλαβαν να την ελέγξουν πριν πάρει διαστάσεις, με τη φωτιά να καίει έκταση όχι μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων.

Στο μεταξύ, οι πυρκαγιές στη Σαρωνίδα και το Λαύριο έχουν σβήσει. Οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προληπτικά για το φόβο αναζωπυρώσεων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη όλη τη νύχτα κόντρα στις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους.

Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Βουτζά – Ζημιές σε σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική-1

Το πρωί επιχειρούσαν στην περιοχή 185 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ κρίθηκε πως δεν χρειάζεται πλέον να συνδράμουν εναέρια μέσα.

Σε ύφεση η φωτιά στον Νέο Βουτζά – Ζημιές σε σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική-2

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, αποκαταστάθηκε πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου και στις οδούς Λαυρίου, Αγίας Ειρήνης.

Χθες Τετάρτη, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές σπιτιών που βρίσκονταν στην πορεία της πυρκαγιάς, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά από αυτά. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, εντονότερο ήταν το πρόβλημα στην περιοχή που βρίσκεται πάνω από το ΚΤΕΟ Αναβύσσου, δίχως πάντως να υπάρχει σαφής εικόνα για την έκταση της καταστροφής.

Παράλληλα, το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης, εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών λόγω της φωτιάς στη Φέριζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή