«Ιανός»: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία

«Ιανός»: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακή επιδείνωση στην Ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα παρουσιάζει ο καιρός λόγω του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», ενώ αναμένονται έντονες βροχές και στην Αττική από το βράδυ, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά το Meteo.gr, ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», ο οποίος στροβιλιζόταν κοντά στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας το απόγευμα, κινείται πλέον αργά προς τα νότια, κεντρικά και ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη καταγράφονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται πολύ ισχυρές και πολύωρες βροχοπτώσεις και σε νοτιότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Και στην Αττική από τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναμένονται κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. 

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις που λαμβάνει και επεξεργάζεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, δείχνουν ότι σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας σημειώνονται ραγδαιότητες βροχόπτωσης άνω των 50 χιλιοστών ανά ώρα.

Επιπρόσθετα, το δίκτυο των 360 επίγειων μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου κατέγραφε ημερήσια ύψη βροχής άνω των 140 χιλιοστών μέχρι τις 17:20 το απόγευμα της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε Δυτική και Κεντρική Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, διακόπτονται όλα τα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα, σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προέβη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με βάση τα νεότερα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», προβλέποντας έντονες βροχές και καταιγίδες και στην Αττική για όλη τη νύχτα της Παρασκευής με εξασθένηση ως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή