Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 6 ατόμων στην Οξυά

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 6 ατόμων στην Οξυά

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο απεγκλωβισμός έξι κατοίκων από την Οξυά στον δήμο Μουζακίου της Καρδίτσας, από ελικόπτερο υπό την παρουσία και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 6 ατόμων στην Οξυά-1

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στο Μουζάκι έξι ατομα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν ακόμη τέσσερα. Παράλληλα θα δοθούν σε κατοίκους που δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους νερό και τρόφιμα. Η περιοχή έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της επέλασης του “Ιανού”.

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 6 ατόμων στην Οξυά-2
Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 6 ατόμων στην Οξυά-3

Σημειώνεται ότι και χθες, Δευτέρα, ελικόπτερο έριξε με γάντζο τρόφιμα, φάρμακα και νερό στον οικισμό Δάφνη.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως γίνεται αγώνας δρόμου για έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων.

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 6 ατόμων στην Οξυά-4

Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Υπενθυμίζεται ότι τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, προήδρευσε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών. Λίγο πριν τις έντεκα ξεκίνησε και η ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, τοπικών φορέων, εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, συλλόγων, κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών.

Στη σύσκεψη θα γίνει αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 6 ατόμων στην Οξυά-5

ΔΕΔΔΗΕ: Πού υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Στο μεταξύ, επανηλεκτροδοτήθηκαν οι περιοχές Πεσάδα, Αγ. Θέκλα Παλικής και Φισκάρδο και συνεχίζονται αυτή την ώρα οι εργασίες για την ηλεκτροδότηση της περιοχής της Αγ.Ευφημίας στην Κεφαλονιά, ανακοίνωσε το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ. Στις λοιπές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία η εικόνα έχει ως εξής:

Στη Ζάκυνθο συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση.

Στην Ιθάκη προχώρησαν οι εργασίες στο Βόρειο τμήμα του νησιού, όπου υπενθυμίζεται ότι παρουσιάζονται τα σοβαρότερα προβλήματα λόγω μεγάλου αριθμού δέντρων που έχει πέσει στο Δίκτυο, ενώ η περιοχή έχει επανηλεκτροδοτηθεί έως και τον οικισμό Σταυρός.

Στην Καρδίτσα, συνεχίζεται πυρετωδώς το δύσκολο έργο άντλησης των υδάτων και εκκρεμεί η ηλεκτροδότηση 5 υποσταθμών στο κέντρο της πόλης, καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν καταφέρει να ηλεκτροδοτήσουν 109 υποσταθμούς.

Τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε όλες τις πληγείσες περιοχές, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς το έργο τους, με στόχο να αποκατασταθούν όλες οι σημαντικές ζημιές στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας έως σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Θεσσαλικός Κάμπος έγινε λίμνη – Δορυφορικές εικόνες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές σε Καρδίτσα και Λευκάδα – Συνεχίζονται οι έρευνες στο Μουζάκι

Αποκλεισμένες παραμένουν πολλές περιοχές της Καρδίτσας – Μετρούν απώλειες οι κτηνοτρόφοι

Θεσσαλία: 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή