Είναι αναγκαίο ένα νέο lockdown;

Είναι αναγκαίο ένα νέο lockdown;

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας, ιδιαιτέρως στην Αττική, να συνεχίζει να επιβαρύνεται, διευρύνεται και η δημόσια συζήτηση κατά πόσον είναι αναγκαίο ένα νέο lockdown.

Η «Κ» έθεσε το ερώτημα στην καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού και στον καθηγητή Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, οι οποίοι εκτιμούν ότι η πειθαρχημένη εφαρμογή των μέτρων μπορεί να το αποτρέψει και τονίζουν τις αρνητικές συνέπειες ενός νέου lockdown.

Η κ. Λινού προτείνει μάλιστα τη λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και πλήρη τηλεργασία, όπου είναι δυνατόν.

Ο κ. Δερμιτζάκης υπογραμμίζει ότι η αναστροφή της σημερινής εικόνας «μπορεί να επιτευχθεί με την πιστή εφαρμογή των μέτρων, αλλά και με την υπέρβαση όπου αυτό είναι δυνατόν».

Αισιόδοξοι ότι οι περιορισμοί που άρχισαν να εφαρμόζονται στην Αττική στις αρχές της εβδομάδας θα αποδώσουν και δεν θα απαιτηθεί η εφαρμογή lockdown εμφανίστηκαν χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Άρθρο Αθηνάς Λινού: Υπάρχει θωράκιση χωρίς lockdown

Άρθρο Μανώλη Δερμιτζάκη: Lockdown – Ξεπερνώντας το κόμπλεξ του τελικού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή