Ηχηρά μηνύματα ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ

Ηχηρά μηνύματα ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθλιότητες, τραμπουκισμοί, που πρέπει να σταματήσουν. Με οξύτητα αντέδρασαν οι ηγεσίες των εμβληματικών ΑΕΙ της χώρας, του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ στις πρόσφατες εικόνες από το γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντώνης, στις οποίες κουκουλοφόροι του κρεμούν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων.

Όπως ανέφερε το πρυτανικό συμβούλιο του ΕΚΠΑ, «oι πρόσφατες εικόνες από το γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκαλούν οδύνη και αποτροπιασμό σε κάθε μέλος της Πανεπιστημιακής κοινότητας και σε ολόκληρη την κοινωνία. Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ, μετά από έκτακτη επικοινωνία του με τα μέλη της Συγκλήτου, καταδικάζουν απερίφραστα κάθε αθλιότητα, βία ή τραμπουκισμό που συμβαίνει σε πανεπιστημιακό χώρο, από οποιοδήποτε άτομο εντός ή εκτός του χώρου. Παρόμοιες ενέργειες πλήττουν εν τέλει το κύρος και τη λειτουργία της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών στους Πανεπιστημιακούς χώρους είναι αδιαπραγμάτευτες.

«Αισθάνομαι ως να κρέμεται από τον δικό μου αυχένα αυτή η ταμπέλα. Άλλωστε πρόσφατα δέχτηκα παρόμοια “επίσκεψη”», λέει από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση στο γραφείο του από αγνώστους. Ο κ. Μπουντουβής, με την ηχηρή παρέμβασή του, στέλνει πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, προσθέτοντας:

«Κάποιοι δεν μιλούν κι ας είναι νέοι, κάποιοι που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους “ζυγίζουν” τη στάση τους και άλλοι συνήθως λαλίστατοι επικριτές των “ισαποστάκηδων” αδυνατούν να ψελλίσουν μια λέξη καταδίκης. Αλλά και η φραστική καταδίκη της βίας είναι πλέον κοινοτοπία και δυστυχώς αρκούνται σε αυτήν πολλοί από εκείνους που οφείλουν να τη δαμάσουν, με τα όποια αντίδοτα, ως δάσκαλοι, ταγοί, θεσμοί.

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα έχει γυρίσει σελίδα όταν οι νέοι, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, θα έχουν πει με τον τρόπο τους “ως εδώ, πάμε μπροστά”. Υποδείγματα, όπως ο Πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης, έχουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή