«ΔΕΟΣ» για επίθεση σε βάρος του πρύτανη ΑΣΟΕΕ: «Ως εδώ!»

«ΔΕΟΣ» για επίθεση σε βάρος του πρύτανη ΑΣΟΕΕ: «Ως εδώ!»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης

Τον αποτροπιασμό τους, με τον πιο έντονο τρόπο, για τη βεβήλωση του χώρου της πρυτανείας και την επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης, εκφράζουν οι καθηγητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών(ΔΕΟΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο προέρχεται ο πρύτανης του Ιδρύματος.

Τέτοιες ενέργειες δεν είναι δυνατόν να έχουν θέση σε ένα ελεύθερο, ανοικτό και δημοκρατικό πανεπιστήμιο και θυμίζουν τις πιο μαύρες σελίδες από την πρόσφατη ιστορία, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των καθηγητών του ΔΕΟΣ.

Όπως τονίζουν, «οι εισβολείς επέλεξαν την επομένη της εθνικής επετείου για να μας θυμίσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα διαβόητα τάγματα εφόδου και τις ναζιστικές πρακτικές.

Το πανεπιστήμιο ασφυκτιά από τη χρόνια αδράνεια της πολιτείας και απ’ όσους συστηματικά χαϊδεύουν τα αφτιά κάποιων που επί δεκαετίες τρομοκρατούν, τραμπουκίζουν και προπηλακίζουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από τη δική τους.

Η απάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν μπορεί να είναι τίποτα διαφορετικό από το ακόλουθο:

ΩΣ ΕΔΩ!

  • Καλούμε το Πολιτικό Σύστημα να εφαρμόσει τον νόμο και να σταματήσει να χαϊδεύει τα αφτιά εκείνων που τραμπουκίζουν και προπηλακίζουν, σε καθημερινή βάση, φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές.
  • Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία, όπως «τελείωσε», και ορθά, τη φασιστική εγκληματική οργάνωση, να «τελειώσει» και τα σύγχρονα τάγματα εφόδου στα ελληνικά πανεπιστήμια.
  • Καλούμε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, καθηγητές, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη, να σταθεί απέναντι σε αυτές τις εγκληματικές πρακτικές.
  • Καλούμε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να προβεί σε άμεσες δυναμικές ενέργειες που θα αναδεικνύουν την αποφασιστικότητά μας να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Η φωνή μας είναι φωνή απόγνωσης και προειδοποίησης.

Το πανεπιστήμιο αργοπεθαίνει, η δημοκρατία αργοπεθαίνει, κι όταν συμβαίνουν αυτά, το μέλλον για τη χώρα μας και την κοινωνία μας διαγράφεται ζοφερό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Ηχηρά μηνύματα ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT