15χρονη σχεδίασε τη δολοφονία της μητέρας της

15χρονη σχεδίασε τη δολοφονία της μητέρας της

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 15χρονη κόρη της και δύο ακόμα ανήλικοι εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία με 20 μαχαιριές της 50χρονης, το Σάββατο, μέσα στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Η ανήλικη και στο παρελθόν είχε σχεδιάσει να δολοφονήσει με δηλητήριο τη μητέρα της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Ομολόγησε τη συμμετοχή της στον φόνο ανακρινόμενη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Την 50χρονη βρήκε νεκρή η ξαδέλφη της στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της στην Αγία Βαρβάρα. Ηταν πεσμένη στο πάτωμα και δεμένη χειροπόδαρα, ενώ έφερε πάνω από 20 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός της. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και από την πρώτη στιγμή οι υποψίες στράφηκαν στη 15χρονη κόρη του θύματος, η οποία μυστηριωδώς απουσίαζε από το σπίτι. Εντοπίστηκε τελικά την Κυριακή στις Σέρρες, να κοιμάται σε ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. μαζί με τον 17χρονο Ρουμάνο σύντροφό της. Είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ελλάδα με ΚΤΕΛ και στόχος τους ήταν να διαφύγουν στη Ρουμανία. Επεσαν σε αντιφάσεις εξεταζόμενοι από αστυνομικούς στις Σέρρες, οι οποίοι αποφάσισαν να ενημερώσουν για την υπόθεση τις κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής μεταφέρθηκαν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και, έπειτα από σύντομη ανάκρισή τους από τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ομολόγησαν τον φόνο. Είπαν ακόμα ότι είχαν και στο παρελθόν σχεδιάσει να δολοφονήσουν την 50χρονη, αλλά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους επειδή αδυνατούσαν να βρουν δηλητήριο. Αντ’ αυτού, το νεαρό κορίτσι και ο σύντροφός της ανέθεσαν σε έναν 16χρονο Ελληνα φίλο τους να σκοτώσει την 50χρονη.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο επιτέθηκαν στην 50χρονη ενώ κοιμόταν. Ο 17χρονος την ακινητοποίησε και ο 16 ετών συνεργός τους τη χτύπησε πάνω από 20 φορές με μαχαίρι τύπου «πεταλούδα». Ο τελευταίος έψαξε το σπίτι για χρήματα και τιμαλφή –τα κλοπιμαία είχε συμφωνηθεί να είναι η αμοιβή του– και αφού πήρε μια κάρτα αναλήψεων έφυγαν. Το ζευγάρι εντοπίστηκε στις Σέρρες, ενώ ο 16χρονος παραδόθηκε χθες το βράδυ στο Α.Τ. Λουτρακίου. Χθες το βράδυ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων.

Ως προς το κίνητρο η 15χρονη είπε ότι, μετά τον προ τεσσάρων μηνών θάνατο του πατέρα της, τσακωνόταν συνεχώς με τη μητέρα της (εργαζόταν περιστασιακά ως καθαρίστρια) επειδή δεν της έδινε χαρτζιλίκι και δεν ενέκρινε τη σχέση της με τον 17χρονο Ρουμάνο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή