Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο με πρόγραμμα

Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο με πρόγραμμα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις παράδοξες συνθήκες της πανδημίας προσαρμόζεται ο φετινός εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 1973. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κατάθεση στεφάνων θα γίνει με… προκαθορισμένο πρόγραμμα, ενώ ο εορτασμός από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, που είναι και ο διοργανωτής του, και το ίδρυμα θα γίνει διαδικτυακά. Βεβαίως, το ίδρυμα και ο ιστορικός χώρος του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων θα είναι κλειστά, παρότι μερίδα φοιτητών επιθυμεί ο εορτασμός να γίνει με ανοιχτό το ίδρυμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για την κατάθεση στεφάνου από τους εκπροσώπους κομμάτων και φορέων ανήμερα τη 17η Νοεμβρίου θα υπάρξει πρόγραμμα, ώστε να εισέρχονται ένας ένας στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει αυστηρή περιφρούρηση τόσο για την προστασία των εκπροσώπων των κομμάτων όσο και την αποφυγή συνωστισμού.

Από την άλλη, ως προς τον εορτασμό, που είναι τριήμερος και φέτος θα ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή, αυτός ουσιαστικά θα γίνει συμβολικά και διαδικτυακά. Δηλαδή, θα πραγματοποιηθεί μία διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλίες του πρύτανη του ιδρύματος, Ανδρέα Μπουντουβή, και άλλων διοργανωτών του εορτασμού, οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου.

Αυτά αποφασίστηκαν τη Δευτέρα σε διαδικτυακή συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία χαρακτηρίστηκε «θυελλώδης». Ο λόγος είναι ότι παρενέβησαν, ως προσκεκλημένοι παρατηρητές, εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων οι οποίοι ζητούσαν ο εορτασμός να γίνει με ανοιχτό το Πολυτεχνείο.

Δεν θα γίνει πορεία

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ανακοινώσει ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η πορεία από το Πολυτεχνείο προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οπως ανέφεραν στην «Κ» καθηγητές του ιδρύματος, αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά, καθώς η πρώτη που δεν έγινε η παραδοσιακή πορεία από την οδό Πατησίων προς την πρεσβεία των ΗΠΑ ήταν το 1974, όταν την ίδια ημερομηνία της επετείου –στις 17 Νοεμβρίου 1974– διεξήχθησαν οι πρώτες εκλογές μετά τη δικτατορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή