ΕΟΔΥ: Rapid test σε πέντε περιοχές της χώρας

ΕΟΔΥ: Rapid test σε πέντε περιοχές της χώρας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 16:00, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στα Τρίκαλα (παλαιά Ζωαγορά, οδός Κλειδωνοπούλου), στην ‘Ανδρο (Μπατσί), στην Καλαμάτα (Μέγαρο Χορού), στην Ξάνθη (απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου) και στον Τύρναβο (κλειστό Γυμναστήριο).

Καθοριστική η τρέχουσα εβδομάδα

Καθοριστική για την περαιτέρω πορεία της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο μέτωπο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της πανδημίας, που ήδη πιέζει εντονότατα το σύστημα υγείας, θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα.

Το Μέγαρο Μαξίμου, με «ορόσημο» την 20ή Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρονικός κύκλος από την επιβολή της καραντίνας, θα αποφασίσει εάν θα κινηθεί στην κατεύθυνση αυστηροποίησης και παράτασης του προγραμματισμένου μέχρι το τέλος του μήνα lockdown ή θα αρχίσει να επεξεργάζεται σχέδια χαλάρωσης. 

Την ίδια στιγμή, το προσωπικό των νοσοκομείων και οι υγειονομικές αρχές πασχίζουν να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο μπροστά σε αυτό το πρωτόγνωρο κύμα εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, το οποίο ήδη έχει φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Αρνητικό ρεκόρ θανάτων την Κυριακή 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.698 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Κατά το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 71 νέοι θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 1.106.

Παράλληλα, στους 392 έφτασαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή