ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ με Τούρκους μετανάστες στη Λέσβο

Θρίλερ με Τούρκους μετανάστες στη Λέσβο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στη Λέσβο, όταν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αλλοδαποί που εισήλθαν παράνομα στη χώρα και οι διακινητές τους.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ενημερώθηκε για ένα ταχύπλοο σκάφος που πλησίασε με ταχύτητα τις ακτές της Λέσβου και αποβίβασε δύο άτομα. Το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και επέστρεψε στην Τουρκία πριν καταδιωχθεί από τα σκάφη του Λιμενικού.

Θρίλερ με Τούρκους μετανάστες στη Λέσβο-1

Τα δύο άτομα που αποβίβασε ήταν Τούρκοι υπήκοοι, που δήλωσαν δικηγόροι που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν. Στην ακτή τους παρέλαβαν με Ι.Χ δύο άτομα, επίσης Τούρκοι, που φορούσαν καταδυτικές στολές και είχαν μαζί τους καταδυτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα εν λόγω άτομα καταδιώχθηκαν από στελέχη του Λιμενικού (στην ξηρά), τα οποία κατάφεραν να τους συλλάβουν. Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει ότι είχαν μισθωθεί δύο σπίτια στη Λέσβο για να φιλοξενηθούν οι δύο άρτι αφιχθέντες Τούρκοι υπήκοοι.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε το Ε.Ι.Χ. όχημα, καταδυτικό εξοπλισμό, μία φωτογραφική μηχανή, έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεση περαιτέρω έρευνα για το συμβάν διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας του αρχηγείου του Λ.Σ. καθώς και η ΕΥΠ.