6 Αυγούστου 2021 / Καλά Χριστούγεννα

6 Αυγούστου 2021 / Καλά Χριστούγεννα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kυριακή 11 Ιουλίου. Η πλατεία γεμάτη πιτσιρίκια, τρέχουν πάνω κάτω, ποδήλατα, φωνές, ένα τσιριχτό κλάμα, ωχ κάποιος μικρός σκόνταψε. «Βαγγέλη σήκω γρήγορα, το παιδί!» ακούγεται από τη διπλανή παρέα. Τα μπαλκόνια στις γύρω πολυκατοικίες γεμάτα κι αυτά. Λευκά φανελάκια Μινέρβα οι κύριοι, βεντάλιες οι κυρίες, καταραμένη ζέστη και υγρασία, τα τσιμέντα βράζουν και δεν λέει να φυσήξει, κάποιες καύτρες σιγοκαίνε σαν φλογίτσες στο σκοτάδι. 

Στην ταβέρνα του Γιάννη δεν πέφτει καρφίτσα, ο σερβιτόρος πηγαινοφέρνει φάβες, χωριάτικες και καλαμαράκια τηγανητά, γέλια δεξιά κι αριστερά, τσουγκρίσματα, τσιμπολογάμε και πίνουμε, τσιμπολογάμε και πίνουμε, «φέρτε μας άλλο ένα τσιπουράκι παρακαλώ, χωρίς γλυκάνισο, κι άλλο ένα γαύρο μαρινάτο, αχ το ταπεινό γαυράκι, πόσο μ’ αρέσει», λέει ο Νίκος, μαυρισμένος και ξεκούραστος μέσα στο κέφι, δεν παίρνει ανάσα, μασάει και μιλάει παράλληλα, μόλις γύρισε από τις διακοπές, θέλει να τα πει όλα, δεν προλαβαίνουμε να αρθρώσουμε μια φράση, τον αφήνουμε να μας παρασύρει σε κυκλαδίτικες παραλίες και χωριά.  

Δύο εβδομάδες στην Τήνο που βούλιαζε από Γάλλους και Ιταλούς, που, ευτυχώς, δεν φυσούσε, που στο «Θαλασσάκι» έφαγε καταπληκτικά και στην Κολυμπήθρα έκανε μαθήματα σερφ, που γνώρισε μια κοπέλα και περιμένει να επιστρέψει απ’ τις διακοπές για να την ξαναδεί στην Αθήνα, που, που… 

Εμείς κλασικά του Αυγούστου εκδρομείς, ακούμε ξελιγωμένοι, έλα λίγη υπομονή ακόμα λέω μέσα μου, λίγη ακόμα, εδώ φάγαμε ολόκληρο χειμώνα κλεισμένοι στο σπίτι, δεν θ’ αντέξουμε δυο-τρεις βδομαδούλες; Περνάνε οι μέρες σαν νεράκι. Τα εισιτήρια για το Βlue Star Δήλος είναι από τον Μάιο «καρφιτσωμένα» στην πόρτα του ψυγείου κάτω από ένα μαγνητάκι που γράφει «I Love Rome». Πάντα στην ίδια θέση, για γούρι αλλά και για υπενθύμιση. Πλησιάζουν οι διακοπές, να μειωθούν οι επισκέψεις στο ψυγείο παρακαλώ… 

Αχ πόσο μου ’χουν λείψει τρένα, αεροπλάνα, βαπόρια, ένα ταξίδι, κι ας είναι έστω μια κοντινή εκδρομή με φίλους, λίγο ν’ αλλάξει το βλέμμα. Πού θα πάει; Θα έρθει η μέρα. Θα είναι Παρασκευή 6 Αυγούστου, θα πάμε από νωρίς στο λιμάνι για να πιάσουμε καλή θέση στο κατάστρωμα. Οπως κάθε χρόνο, η ίδια ιεροτελεστία. Θα είναι 6 Αυγούστου 2021. Καλά Χριστούγεννα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή