Κατάθεση Αβραμόπουλου για τη Novartis

Κατάθεση Αβραμόπουλου για τη Novartis

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί τρεις και πλέον ώρες κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός και επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. O πρώην υπουργός, που υπήρξε ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα ενεπλάκησαν σε θέματα δωροληψιών με τη Novartis και με μόνα στοιχεία τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, που δεν έτυχαν άλλης επιβεβαίωσης, είχε εξαρχής καταγγείλει την υπόθεση ως πολιτική σκευωρία. 

Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης κατάθεσής του ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες».

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, στις 5 Ιανουαρίου θα προσέλθει να καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, το όνομα του οποίου επίσης ενεπλάκη στo σκάνδαλο της Novartis, όμως η σχετική δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο, όπως και για επτά από τους συνολικά δέκα πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο.

Για τους χειρισμούς όσον αφορά την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, η Βουλή με απόφασή της έχει παραπέμψει με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου για σειρά αδικημάτων, καθώς και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα, εισαγγελείς και λοιπούς. Οι έρευνες, πλην της Novartis, αφορούν και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή κατά του τέως υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου και άλλων για ενοχοποίησή του και για απόπειρα δωροληψίας. Οι ανακριτικές διαδικασίες, πάντως, για το σύνολο της ερευνώμενης υπόθεσης αναμένεται να κρατήσουν καιρό, καθώς θα κληθούν, πέραν των πολιτικών προσώπων, εισαγγελείς που κατήγγειλαν πιέσεις εις βάρος τους από τον τέως υπουργό και άλλες παρεμβάσεις, όπως και άλλα πρόσωπα που γνωρίζουν πτυχές των δικαστικών και πολιτικών χειρισμών που ελέγχονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή