Στις 8 Ιανουαρίου οι απολογίες των οκτώ για την επίθεση στον πρύτανη

Στις 8 Ιανουαρίου οι απολογίες των οκτώ για την επίθεση στον πρύτανη

Πήραν προθεσμία και δεν κρατούνται

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις γιορτές, στις 8 Ιανουαρίου, θα απολογηθούν οι οκτώ κατηγορούμενοι που ταυτοποιήθηκαν ότι μετείχαν στην επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, τον οποίο διαπόμπευσαν, ενώ προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην πρυτανεία του ιδρύματος.

Η επίθεση κατά του πρύτανη, που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη και θύμισε άλλες εποχές και ναζιστικού τύπου πρακτικές, τελικώς εξιχνιάστηκε και οι οκτώ κατηγορούμενοι έχουν κληθεί σε απολογία από τον 31ο τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκαν σήμερα και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, ενώ δεν κρατούνται.

Οι οκτώ, επτά άνδρες και μία γυναίκα -οι έξι εξ αυτών φοιτητές- κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν.

Οι ζημιές που έγιναν είναι πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ οι ίδιοι έθεσαν αιτήματα υπέρ των καταλήψεων (μαθητικών ή φοιτητικών) πριν αποχωρήσουν. Μετά από λίγες ώρες, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι οκτώ αν και βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα δεν συνελήφθησαν και κλήθηκαν σε απολογία χωρίς να κρατηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT