Τουρκική προπαγάνδα για το επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων

Τουρκική προπαγάνδα για το επεισόδιο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εξέδωσε η Διοίκηση Ακτοφυλακής της Τουρκίας.

Σε αυτήν κάνει λόγο για «παραβίαση των χωρικών της υδάτων από στοιχεία της ελληνικής ακτοφυλακής» και για «ελιγμούς παρεμπόδισης που απομάκρυναν τα δύο αυτά στοιχεία». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 6 Ιανουάριου 2121 στις 10:03 στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια (Kardak) σημειώθηκε παραβίαση χωρικών υδάτων από δυο στοιχεία ελληνικής ακτοφυλακής. 
 
Με ελιγμούς παρεμποδίσης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής, βγάλαμε από τα χωρικά ύδατα μας τα δύο ελληνικά στοιχεία που έκαναν παραβίαση.   
 
Κατά την διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.  

Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής παραμένει στα καθήκοντά της για την διασφάλιση της τάξης και την ασφάλειας των θαλασσών μας».

Η ελληνική πλευρά ανέφερε χθες ότι το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέκρουσε σε νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος τύπου Rafnar του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τo περιστατικό σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πλωτό του Λιμενικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή