Δικογραφία κατά των οργανωτών του συλλαλητηρίου

Δικογραφία κατά των οργανωτών του συλλαλητηρίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον σχηματισμό δικογραφίας κατά των διοργανωτών και συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας προχωράει η αστυνομία. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ανετέθη στην αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών να συγκεντρώσει προανακριτικό υλικό και να το υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, εξάλλου, αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο οποίος την Πέμπτη βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και παρακολουθούσε από εκεί όσα συνέβησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσε χθες στην «Κ» ότι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα. Η εν λόγω παραγγελία αφορά, μεταξύ άλλων, υγειονομικού χαρακτήρα διατάξεις για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά και τη μη εφαρμογή της ισχύουσας (ήδη από τον Ιούλιο) νομοθεσίας για τις διαδηλώσεις, που υποχρεώνει τους διοργανωτές να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους στην ειδική πλατφόρμα. 

Οπως διευκρίνισε αρμόδιος αξιωματικός, στον φάκελο της δικογραφίας θα συμπεριληφθούν τα καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που απηύθυναν οι διάφορες συλλογικότητες, όπως επίσης βίντεο και φωτογραφίες από τη διαδήλωση. Επιπλέον, δύναται να χρησιμοποιηθούν και τα βίντεο που έχουν καταγράψει οι ίδιοι οι αστυνομικοί που μετείχαν στα μέτρα τάξης και ήταν εφοδιασμένοι με κάμερες, μέτρο που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Το υλικό που θα συλλεγεί θα σταλεί στην Εισαγγελία, η οποία είναι αρμόδια να το αξιολογήσει. Στη συνέχεια, ο φάκελος της υπόθεσης πιθανολογείται ότι θα επιστραφεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα κληθούν να καταθέσουν στη ΓΑΔΑ, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και συλλόγων που είχαν απευθύνει δημόσια καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο. 

Στη διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία συμμετείχαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 4.000 άτομα, παρά το γεγονός ότι δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, είχε εκδώσει διαταγή, με την οποία απαγόρευε τις δημόσιες συναθροίσεις με συμμετοχή άνω των 100 διαδηλωτών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή