Δεν ομαλοποιήθηκαν οι μετακινήσεις

Δεν ομαλοποιήθηκαν οι μετακινήσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα, χθες, τα προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας. Τα λεωφορεία (γραμμές ΟΣΥ, ΚΤΕΛ) και τα τρόλεϊ βγήκαν από τα αμαξοστάσια γύρω στις 7 το πρωί καλύπτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο των δρομολογίων σε Αθήνα και Πειραιά. Ωστόσο, παρατηρήθηκαν αρκετές δυσκολίες στις μετακινήσεις των οχημάτων κυρίως σε τοπικές γραμμές των βορείων προαστίων. Κανονικά διεξάγονταν χθες τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο εν λόγω τμήμα (χθες το απόγευμα) οι επιβάτες μετεπιβιβάζονταν στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στη γραμμή 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) τα δρομολόγια διεξάγονταν στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη μέχρι τις 10 το πρωί περίπου, όταν πλέον δόθηκε το σύνολο του δικτύου στην κυκλοφορία. Κανονικά διεξάγονταν τα δρομολόγια του τραμ σε όλο το δίκτυό του.
Σε γρίφο μετατράπηκαν οι μετακινήσεις με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία επηρέαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πολλά σημεία του δικτύου. Ειδικότερα, ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή της Οινόης, που οδήγησαν στην ακύρωση του πρωινού δρομολογίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη και το αντίστοιχο μεσημεριανό δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Παράλληλα, λόγω των δυσλειτουργιών στην ηλεκτροδότηση και των συνεχών διακοπών ρεύματος, τα δρομολόγια του δικτύου του προαστιακού εκτελούνταν τμηματικά κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Χθες το μεσημέρι ο ΟΣΕ έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σιδηροδρομικό δίκτυο στους παρόχους (κυρίως ΤΡΑΙΝΟΣΕ), αφού προχώρησε στην απομάκρυνση δένδρων και κλαδιών που εμπόδιζαν την κυκλοφορία των συρμών. Οι προσπάθειες των συνεργείων του ΟΣΕ συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, με στόχο την αποκατάσταση και ηλεκτροδότηση του συνόλου των γραμμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή